I helgen er det #nattinaturen!


I helgen er starten på friluftslivets uke, somstarter med #nattinaturen. VI poster derfor denne turen vi var på i fjor,
For andre tips til overnattingsturer i Groruddalen, se her:

En natt ved romstjern
Telttur ved Rundvann
Granittrock og natt i naturen – en kort artikkel om å telte i sin egen hage.

 

Kategori; Fottur i Marka, telttur, overnatting
Passer for: Barn, ungdom, voksne, hund,
Bydel; Lillomarka
Lengde; ca 4,5 km hver vei (alternativ rute: ca 2,5km hver vei)
Pris; Gratis

 

På lørdag slo starten for friluftslivets uke, med Natt i naturen.
Vi i familien vår forsøker å delta på Natt i naturen hvert år, og lørdag var inget unntak.
I år bestemte vi oss for at turen skulle gå til Aurevann i Lillomarka. Vi valgte å gå fra parkeringen i Lilloseterveien,
og ned mot Aurevann ca 1km ned fra Lilloseter sportsstue.

Vi la i vei på lørdag ettermiddag, fire voksne, to barn og en hund. Solen skinte og alt lå til rette for at det skulle bli en vakker tur.
Turen opp mot Lilloseter går langs en godt tilrettelagt skogsvei. Det er gruslagt og greit å komme seg. For noen som er seks år, med sekk på ryggen – som inneholdt både sovepose, liggeunderlag og skiftetøy, ja da ble det litt tungt. Mange pauser måtte vi ta på veien, og innimellom måtte mamma bære sekken. Det er da det er lurt å ha en sjokolade på lur, for å motivere når man aller helst har lyst til å sette seg ned. «Bare litt til nå, så blir det kvikklunsj når vi stopper her oppe», ble brukt flere ganger. Og det funket.

Da vi kom til Aurevann var det dags for å finne seg et sted å campe. Det ekstraordinære bålforbudet var oppløst (HURRA!), men det generelle bålforbudet er fremdeles aktuelt noen uker til, så vi hadde som måk å få en camp nær den godkjente bålplassen på sørsiden av vannet. Det var mange som hadde tatt turen til aurevann for å nyte Natt i Naturen, men heldigvis fant vi oss et sted nært bålplassen. Halvparten av oss skulle ligge i telt, og halvparten av oss skulle nyte natten i hengekøye.

Etter at vi hadde satt opp campen vår, satte mor seg ned for å tenne bål, mens barna fisket. I følge Oslo Fiskeadministrasjon er det ikke stort med fisk i spisestørrelse ved Aurevann, men barna ville prøve likevel. Det nappet og dro i snøret fra det sekundet marken var i vannet, og det gikk ikke lang tid før vi hørte et frydefullt rop «jeg har fått fisk!». Og opp av vannet kom verdens minste fisk. Det bet på flere ganger, alltid samme størrelse. Morsomt for barna, men uten matnytte.

Når bålet var klart til matlaging var mlrket begynt å senke seg. Vi stekte hamburger på bålet, og nøt burgeren vår mens en eplekake godgjorde seg på glørene. En perfekt dessert som avslutning på måltidet. I tillegg ble det servert både Brownie med krem, godteri og marsmallows. Det skulle ikke stå på godsakene når vi først var i skogen.

Det ble natt, og vi krøp inn i soveposene våre. Alle sovnet fort og nøt natten i det fri. Vi våknet morgenen etter, til en lett tåke og fuglesang.

Det koseligste med å våkne i skogen, er å tenne bål og lage frokost på bålet. Og naturligvis bålkaffen. Selv den fineste baristakaffe slår ikke bålkaffen du lager en morgen i skogen. Vi tilberedte et like stort herremåltid til frokost som til middag, med båltoast, egg,bacon og tomatbønner. og jaggu ble det ikke lbåde kakao og marshmallows til frokost også.

Vi tok oss god tid ved bålet og nøt formiddagen, før vi pakket sammen og gikk hjem igjen -en god  opplevelse rikere

Her er en liten film fra bålplassen, laget av Jørn Idar Kvig, for Sommer i Groruddalen

 

Hele denne uken foregår Friluftslivets uke, en oppfordring til friluftsliv fra paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv. Den starter med Natt i Naturen, og slutter med teltjakten på søndag. Du kan lese mer om friluftslivets uke her.

Vi valgte å gå ruten på kartet under, fordi en av oss kjørte rullestol mesteparten av veien. Denne turen ble totalt ca 4,5km. Hvis man ønsker å gå en kortere rute til Aurevann kan man starte ved Steinbruvann, og gå stiene oppover. Fra parkeringen ved Badedammen langs stiene til Aurevann er det ca 2,5 km.


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *