Langs Tokerudbekken (Rommirunden)


Aktivitet: Tur i nærområdet
Passerfor: barn, ungdom, voksen, sykkel, hund, barnevogn
Bydel: Stovner
Pris: Gratis

Som del av den nye Rommirunden byr turveien langs med Tokerudbekken på et område med rikt fugle- og dyreliv og særegen natur. Langs bekken er det satt ut flere benker. Turveien går fra Vestli, Ragnhild Schibbyes vei og videre langs golfbanens østside til Rommen, Karen Platous vei.

Tokerudbekken renner fra Morttjern i Nittedal og munner ut i Alnaelva rett på sørsiden av Hovedbanen mellom Grorud og Nyland stasjon. Bekken er ca. 6 km lang og er delvis lagt i rør. Tidligere er Tokerudbekken kjent for godt ørretfiske, og øverst i Tokerudbekken var det på 1800-tallet flommølle som hørte til Bånkall gård.

Offisiell åpning for Rommirunden var 1. juni 2022. Runden går opp langs Trondheimsveien til Vestli, og ned langs Tokerudbekken. Les mer om Rommirunden her: http://stovnertarnet.no/rommirunden

God tur!

Rommirunden - en kulturhistorisk rundløype

Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (10). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *