Telttur og bading på Romstjern


Aktivitet; Telttur, Bading, Markatur
Passer for: Barn, ungdom, voksne, hund, (sykkel, rullestol*)
Bydel: Grorud / Lillomarka
Lengde: ca 3 km hver vei
Pris: Gratis

*sykler og rullestol må settes igjen ved veien, og kan ikke benyttes på stien rundt vannet.

Vi liker oss godt i nærområdet, og har 3 år senere vært på telttur til fine Romstjern igjen.
Les om og se bilder fra turen i 2018 her: http://sommerigroruddalen.no/2018/08/15/en-natt-ved-romstjern/

To familer, tråkket vi avgårde – noen på sykkel, noen ntil fots – fra parkeringen ved Badedammen i 16-tiden på fredag. Etter å ha passerte hundrevis av badene og solglade mennesker ved både Badedammen og Steinbruvann kom vi endelig frem til Romstjern. Syklene parkerte vi før vi gikk inn på stien rundt vannet. Og begynte etter å ha nesten rundtet vannet å bli bekymret for at det ikke var noen flere ledige teltplasser, men – heldigvis – var det en ledig plass igjen til oss. Vi pustet lettet ut og slo opp telt og hengekøyer.

Barna hoppet umiddelbart ut i vannet, plasket og koste seg mens vi voksne fikk fart på primusen og forberette middag. På menyen stod pølser til barna og kylling-wok med ris til de voksne.

Da natta kom og vi krøp inn i soveposene var det helt stille rundt oss. Så fantastisk at kun 30 minutter gange innover i marka tar en bort fra trakkstøy, kjas og mas. Og følelsen av å våkne med utsikt over vannet og fuglekvitter er helt nydelig.

Til frokost var det pannekaker, egg, bacon, bønner og pølser. Sola varmet godt, og en svømmetur var ikke til å mottstå. Vannet holdt ca 22 grader. Vi badet og koste oss i mange timer før i pakket sammen og vendte nesa hjemover igjen.

Dette er virkelig å anbefale!

Kart:


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (10). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *