Rundtur i nærområdet; Alnaelva, Huken, Lillomarka Arena


Aktivitet: Gåtur, Utsikt
Bydel: Grorud / Lillomarka
Lengde: ca 4 km
Passer for: Barn, Ungdom, Voksne, Hund

En tur å anbefale!

Vi gikk fra Grorud T-bane og ned på turveien langs med Alanaelva, med trær, fuglekvitter og vannet som klukker i bekken.

Alnaelva er Oslos lengste elv, og viktigste byelv. Den springer ut fra Alunsjøen og har betydelig tilsig fra både Breisjøen via Breisjøelva, Steinbruvann, Tokerudbekken og Østensjøvannet. Det har blitt riktig så fint langs med Alnaelva da det gjennom de siste årene har blitt arbeidet målrettet med åpning av Alna og stadig nye strekk renses og hentes fram i lyset. Planen er å få gjenåpnet og renset hele elveløpet innen rimelig tid slik at Alna kan renne fritt fra marka til fjorden.

Turveien langs med elva fulgte vi hele veien frem til det gamle steinbruddet, Huken på Ammerud. Så fulgte vi stien langs kanten på steinbruddet, omkranset av vakre villblomster på alle kanter. Når vi kom på toppen tok vi oss ett øyeblikk og nøt utsikten før vi gikk videre.

Huken har i mange år vært driftet som asfalt- og pukkverk, men etter vedtak i bystyret i desember i 2019 skal området omreguleres til grøntområde. Naturen får Huken tilbake! Reguleringen for Huken legger nå til rette for aktiviteter, som klatrevegg, bekkeåpning, vannspeil/dam, stier og forbindelser til markaområdene utenfor bruddkanten. Vi gleder oss til å se hva som kommer! Du kan lese mer om prosjektet på Oslo Kommune sine sider.

Videre tok vi stien til venstre inn mot Lillomarka Arnea, og fulgte veien på venstre side inne på arneaen.

Lillomarka Arena skal brukes til idrett og friluftsliv, og kan brukes av alle hele året. Arenaen driftes av fem klubber (Stovner hundeklubb, Lillomarka orienteringslag, Oslo skiskytterlag, Høybråten og Stovner IL langrenn og Lillomarka skiklubb), i samarbeid med Oslo kommune Bymiljøetaten. Les mer på https://www.lillomarkaarena.no/p/35608/nyheter

Vi kom da ut igjen ved parkeringen ved Badedammen, og fulgte så Bergensveien ned igjen til Grorud T-bane.

Bergensveien er forøvrig del av en gammel ferdselsåre fra Kristiania til Bergen, og ble nedlagt som hovedvei i 1873.

Vi var i utgangspunktet ikke på stolpejakt, men fant to blå stolper på denne rundturen.

Adkomst til Grorud: T-bane linje 4 og 5, Buss 31, 79, 66, 63, 62, 120


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (10). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *