Friluftslivets uke – markaturer med overnatting


I anledning friluftslivets uke som er neste uke, deler vi denne uken turer vi har gått tidligere. Her kommer en oversikt over turer i Marka med overnatting vi tidligere har delt her på Sommer i Groruddalen.


Telttur ved Rundvann
Vi startet turen ved Skullerudstua, og fulgte flyktningerute innover og oppover i marka. Flykningeruta følger blåmerket sti nesten helt opp til Rundvann, så det var lett å finne veien. Vi pakket sekker med ved, mat, telt,  soveposer og liggeunderlag, og alle måtte bære – selv de små. 

Les videre her.En natt ved Romstjern
Rett nord for Steinbruvann, rett over grensen til Viken fylke, finner vi Romstjern. I rolig lite tjern som passer både til bading, til fisking og til å telte ved. For oss, denne dagen, var det telting som sto på planen. Utpå ettermiddagen gav vi oss på vei inn Lillomarka, fra parkeringen ved badedammen. En mamma i Rullestol, to barn og en hund.

Les mer om turen til Romstjern her.#Nattinaturen ved Aurevann
Vi i familien vår forsøker å delta på Natt i naturen hvert år, og lørdag var inget unntak.
I år bestemte vi oss for at turen skulle gå til Aurevann i Lillomarka. Vi valgte å gå fra parkeringen i Lilloseterveien,
og ned mot Aurevann ca 1km ned fra Lilloseter sportsstue. Vi la i vei på lørdag ettermiddag, fire voksne, to barn og en hund. Solen skinte og alt lå til rette for at det skulle bli en vakker tur.

Les mer om natten ved Aurevann her.
#Nattinaturen – Kanotur og overnatting i østmarka.
Dette er årets Natinaturen post. Her får du et lite sniktitt på turen vår. I morgen kan du lese hele artikkelen ved å følge linken under.

Vi var heldige og fikk kåne kano av en god nabo, så vi pakket sekken og kjørte med kano på taket til Losby Gård. Derifra gikk vi ca 1,5 km innover til Mønevann. Med kanoen på hjul gikk turen lett.
Langs veien passerer vi blant annet Vasshjulet. Det var drivverket for Østmorksaga, en av de største sagene i området og en av de siste vanndrevne oppgangssagene som var i bruk i Norge. Sagverket ble nedlagt i 1953, men Vasshjulet står igjen som ett av Lørenskogs viktigste kulturminner.

Les videre om denne turen her, (etter 4.9.2020)Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *