Friluftslivets uke – turer i Bebygd område


I anledning friluftslivets uke som er neste uke, deler vi denne uken turer vi har gått tidligere. Her kommer en oversikt over turer i bebygd område som vi har postet tidligere her på Sommer i Groruddalen.

ArkitekTUR på Grorud

På denne turen gikk vi fra Nordtvet gård, via Kalbakken bru, Grorud Prestegård, Kommunalboligene (som nå har Kafé steinbra og steinhoggermuseet, Grorud skole før vi endte opp ved Grorud Kirke. Artikkelen, som du kan finne her, gir historiske opplysninger om bebyggelsen på denne turen.


ArkitekTUR på Bryn
Bryn er et historisk klenodium – med både eldre boliger, skole og fabrikkanlegg. Denne turen tar for seg flere av Bryns eldre bygninger.  Vi tok turen, og anbefaler virkelig å gå runden om man er interessert i lokalhistorie.

Les om turen her.ArkitekTUR på Høybråten
Turen starter ved Haugen skole i Haugenstuveien, og følger Høybråtenveien derfra til slutten av turen, med en avstikker på Bekkevoldveien og Fredheimveien. Den historiske informasjonen i denne artikkelen er hentet fra Oppdaggroruddalen.no.

Les om denne turen her.ArkitekTUR på Bjerke-Lunden-Linderud
Vi starter turen ved Martinsenbutikken som ligger i Økernveien 183, rett ved Skogvollveien, Nedenfor Bjerke travbane og Bjerke Dyrehospital. Turen følger Økernveien derfra til slutten, ned en avstikker på Øvre Lunden, så opp på gangveien langs Trondheimsveien før den avslutter på Linderud Gård.

Les mer om turen her.


Sykkeltur til verdensparken
En rolig sommerettermiddag bestemte familien Kvig seg for å kaste seg på syklene sine, og trille bort til verdensparken på Furuseth. De voksne og det eldste barnet på til sykkel, mens minstemann og hunden Luna fikk nyte turen inne i den røde sykkelvogna – godt festet med setebelter og skjermet for vinden.

Les mer om turen til verdensparken her.På tur i Grorudparken
Grorudparken – Bydel Groruds stolthet. Parken, på størrelse med Frognerparken,  strekker seg fra Nedre Grorud og helt opp til Ammerud. Grorudparken var en av storsatsingene til den første delen av Groruddalessatsingen, og har gjort at parkliv absolutt nå er mulig også på Grorud.

Les om vår tur i Grorudparken her.Stovnertårnet
En fredag etter jobb tok vi en kveldstur til Stovnertårnet, som faktisk er Norges lengste tårn med sin 265 meter lange vei opp til toppen 15 meter over bakken (og hele 125 meter over havet). Stovnertårnet er en del av Stovnerløftet, og ble oppført høsten 2017.

Les mer om Stovnertårnet her.Mate fiskene på Hølaløkka
En formiddag fant vi ut at vi ville gå ut og mate endene i dammen på Hølaløkka.
Hølaløkka ligger nederst på Grorud, rett over Grorud Togstasjon, lett ankommelig etter avkjørselen «Grorud» på Østre aker vei. Hølaløkka ble laget som en del av restaureringen av Alnaleva, og er et lite parkområde, med en dam som en del av elva.

Les mer om da vi endte med å mate fiskene på Hølaløkka her.På tur langs Turvei D10
På kryss og tvers i hele Oslo, går det små og store turveier. Ofte legger man merke til skiltene til turveiene rundt om kring, men ikke før man faktisk tar skrittet inn på stiene skjønner man hvilken urban skatt disse veiene er. De gir gjerne små, stille oaser, som et brudd på bylivets sjas og mas. På denne nettsiden hos Oslo kommune, finner du tips til turer i Oslo.  Her finner du også link til kart over de forskjellige turveiene i og utenfor marka.

Les om turen langst turvei D10 her.Oppdagelsestur gjennom Bekkedalen på Årvoll
Hovinbekken er omtalt med mange navn (bla. Klosterelva, Nonneelva og Munkebekken) og er som en pulsåre i dalen, og har mange kilder: Grefsenåsen, Kapteinsmyrene, Linderudseterhøgdene og Årvollåsen før den ender sin ferd i  Akerselva.Gjennom Bekkedalen på Årvoll er det anlagt trapper og tursti langs bekken. Det er også blitt satt opp plakater med informasjon om de ulike treslagene i dalen.

Les mer om denne turen her.Turvei D4; fra Hovin til Ulven
Turveien strekker seg mellom Hovin og Ulven, og er ca 2km lang. Turveien passer fint å begi seg ut på både til fots, på sykkel og med barnevogn. Langs turveien passerer vi blant annet Valhall arena, Vallehovin, Hovinbyen og Østre Aker Kirke.
En spasertur å anbefale

Les vårt opprinnelig innlegg om denne turen her.Bjerkesirkelen
Bjerkesirkelen er nok et fantastisk resultat av Groruddalssatsningen i Bydel Bjerke. Turløypa binder sammen grøntområder og eksisterende turløyper i bydelen. Løypa byr på både områder i marka og i urbane områder med parker og aktivitetsområder.Her kan man ta både lange og korte turer. Noen ønsker kanskje å ta sykkelen og ta hele runden på en gang, mens andre gjerne opplever kortere turer.Vi har nå vært gjennom hele sirkelen, og dens herlige opplevelser.

Les mer om Bjerkesirkelen her.


Nytt utsiktspunkt på Romsås
I bydel Grorud har vi fått et nytt utsiktspunkt på Romsås! Er du glad i natur så vil vi anbefaler å ta turen gjennom det sentrale skogsområdet på Emanuelfjell ovenfor Svarttjern og nyte morgensola og omgivelsene. Utsiktstoppen befinner seg nær Humleby, og ligger ca. 295 moh.

Les mer om utsiktspunktet her.Historiske Bakås Skanser og piknik på Ellingsrudsletta
Vi pakket med matpakke, parkerte bilen ved Ellingsrud Flerbrukshall og la tre generasjoner og en hund ut på tur for å se skansene på Ellingsrud.Vi gikk forbi Ellingsrud Gård og tittet på alle hestene og ponnine som stod ute på jordet.

Les mer om denne turen her.Rundtur på Linderud; Klatretunnel – Sauedalen (Turvei D3) – Linderud gård
Vi tok tbanen til Linderud og hadde en flott rundtur.Sauedalen utgjør nedre del av turvei D3, og går i en intakt ravinedal langs vestsida av Linderud gård og Linderud skole med treplantinger trolig fra en tidligere fase i gårdens historie.

Les videre om turen her.
Rundtur på Stovner
Vi vil anbefale en fin, passe lang rundtur på Stovner. På denne runden får man med seg flere av Stovners høydepunkter!

  1. Fossum Kirke
  2. Mellomrommet
  3. Jesperudjordet
  4. Stovnertårnet
  5. Øvre Fossum Gård
  6. Fossum Parken

Les om turen her.Rundtur på Romsås
Med et mål om å få tatt alle stolpene fra stolpejakten på Romsås, gav jeg, datteren min og hunden vår Luna oss i vei fra Romsås Kirke. Jeg i rullestol, hun og bikkja gående. Vi hadde allerede tatt stolpene nederst på Romsås, rundt Romsås senter og Tiurleiken skole. Stolpene som denne dagen skulle tas var derfor de som ligger på øversiden av Romsås, rundt Svarttjernparken.

Les videre om turen her.


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *