Bjøråsen Nærmiljøhage 1


Aktivitet: Hagebesøk
Passer for: Barn, Voksne, Rullestol, Barnevogn, Hund
Pris: Gratis
Bydel: Grorud

På toppen av Romsås finner vi Bjøråsen skole. Bak skolen finner vi Bjøråsen nærmiljøhage.

Bjøråsen skole har utarbeidet Børåsen Nærmiljøhage som en del av et prosjekt for å forbedre skolemiljøet, og å gjøre området rundt skolen triveligere. Elevene planla og bidro med vekster, og i samarbeid med områdeløftet, Bymiljøetaten og studenter fra Oslo Met tok nærmiljøhagen form.

Informasjon hentet fra Akers avis GroruddalenVi besøkte nærmiljøhagen som en del av vår stoplejaktrundtur på Romsås. I ære av åpningen av hagen, har den nemlig fått en egen stolpe. Vi visste ikke at dette nydelige område fantes her oppe, og ble svært positivt overrasket da vi rundet Bjøråsen skole. Hagen har flere benker, sittegruppe, frukthage, bærhage og et område med blomsteren. Og det aller beste: det er lov til å forsyne seg av avlingene.

Les om vår rundtur på Romsås her.

Ønsker du en fin rasteplass på turen din i nærområdet, et fint område å lese en bok eller kanskje bare et sted å ta en piknik med familien? Da er Bjøråsen Nærmiljøhage et fint sted å dra til.


Du finner som nevnt Bjøråsen Nærmiljøhage bak Bjøråsen skolen. For å komme hit kan du:
– ta banen til Romsås, og gå gjennom blokkbebyggelsen opp til Bjøråsen,
– ta buss 63 til Bjøråsen
– Kjøre, og parkere rett ved Bjøråsen skole


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Én tanke om “Bjøråsen Nærmiljøhage