Trenger du en pustepause?


En liten time i vakre omgivelser? Et sted å ta lunsjen, kaffepausen, lese en bok eller nyte en piknik ? Her kan du finne de områdene vi har testet ut som er perfekte for akkurat dette. Har du tips til steder som dette i Groruddalen? send oss gjerne en epost, eller en PM på Facebook!

Prestegårdshagen på Grorud

Grorud Prestegårdshage, eller Grorud Nedre Hageanlegg som den også kalles, er en opparbeidet hage i tilknytning til Grorud Nedre Gård/Grorud Prestegård. Hagen er pent opparbeidet, velutviklet og absolutt nydelig å se på. Å ta seg en tur inn i Prestegårdshagen innbyr både til blomsterglede, avslapping og rolig vandring. Det er absolutt mulig å ta med seg en bok, sette seg på en benk i Prestegårdshagen, og bare nyte tilværelsen.

Les mer om da vi besøkte prestegårdshagen her.Groudparken

Flere steder i den store Grorudparken egner seg til å ta en pustepause. Parken, på størrelse med Frognerparken,  strekker seg fra Nedre Grorud og helt opp til Ammerud. Det vanligste stedet for en kopp kaffe er ved Groruddammen, midt i parken. Det er dog sitteplasser flere steder, som ved steinbroa på Kalbakken.

Les om da vi besøkte Grorudparken her.


Veitvetparken

Veitvetparken gir mulighet for grilling, sandvolleyball, basketball, tennis og nyte skulpturene og blomstene. Det var også ramper for skating, også populære for barna å sykle på.

Les om a vi besøkte veitvetparken her.Linderud Gård

Linderud Gård drives av Museene i Akershu(MiA), og MiA og Bydel Bjerke har jobbet for å åpne gården og gjøre dets områder tilgjengelig for byens befolkning, og gjøre det til et attrakivt møtested for nærmiljøet. Med et enormt hageanlegg i Renessansestil, og egen klatrepark, er hagen et flott besøkssted, og pusterom, for hele familien.

Les om da vi besøkte hagen her.

Om da vi besøkte klatreparken her.Bjerkedalen park

Bjerkedalen park er en innbydene park i Bjerke bydel. Parken er et resultat av Groruddalssatsningen og ble offesielt åpnet 11. oktober 2013.  Nederst i parken er det en liten dam med sandstrand. Her stoppet vi opp, tegnet i sanda og så på endene. 


Les om da vi besøkte Bjerkedalen park her.Sverre Refstads plass

Sverre Refstadsplass er en idyllisk liten park på Risløkka, ca 2 minutter gange fra T-banestasjonen. Denne plassen har vær benyttet som lekeplass/park helt siden tidlig på 1900-tallet og fikk sitt navn tildelt i 1954 etter motstandsmannen og og radiotelegrafisten Sverre Refstad.


Les om da vi besøkte Sverre Refstads Plass her.Trosterudvillaen

Trosterudvillaen med tilhørende hagaanlegg og skulpturpark er et perfekt område for en lite hverdagspause. Dr. Dedichen etablerte et nytt og moderne asyl på Trosterud og Trosterudvillaen var hans hjem. Den dag i dag går den under navnet ”doktorvillaen”. Villaen stod ferdig i 1901. Bygningen er omkranset av et romantisk hageanlegg, representativt for datiden

Les om da vi besøkte trosterudvillaen her.Hølaløkka

Hølaløkka ble laget som en del av restaureringen av Alnaleva, og er et lite parkområde, med en dam som en del av elva. Den var i 2004 den første delen av Alnaelva som ble åpnet, etter å ha ligget i rør siden 1970-tallet. Hølaløkka har flere nydelige sumpplanter, og er et spennende botanisk skue.

Les om da vi besøkte Hølaløkka her.Tveten gård

Tveten var et gårdsbruk i Aker herred, nå Oslo kommune. Gårdsnavnet kommer fra norrønt þveitin, som betyr ‘utskilt engstykke’. Dette navnet peker mot at gården ble rydda før vikingtida. Tveten gård finnes datert i skriftlige kilder helt tilbake til 1408 da den ble lagt under Hovedøya kloster. Etter dette har gården hatt flere private eiere frem til den ble solgt til Oslo kommune i 2006.

les om da vi besøkte Tveten Gård her.Verdensparken

Verdensparken er en stor park, med lekeområder, hinderløype, dam og en egen parkourdel – den er altså passende for mennesker i alle aldre. Utformingen er ikonisk, med lekeaparater utformet i kunstnerisk stil – noe som gir rom til både lek og fantasi. 


Les om da vi besøkte Verdensparken her.Mellomrommet på Tokerudberget

Hageprosjektet Mellomrommet startet opp i fjor, og hagen er blitt til etter mange timers dugnadsarbeid. At nye redskaper og nyplantede grønnsaker og urter plutselig dukker opp vitner om engasjerte naboer i alle aldre som stortrives i hagen. Barna er ekstra ivrige. Hagen er blitt en ny naturlig møteplass i nabolaget.

Les om da vi besøkte Mellomrommet her.Emanuelfjell

 Utsiktstoppen Emauelfjell befinner seg nær Humleby, og ligger ca. 295 moh. Dette er fin tur for både store og små som ønsker en fin og kortreist utendørsopplevelse. Ta med noe godt å drikke på termosen, en liten snacks og kos deg litt ekstra mens du puster ut og nyter utsikten.

les om da vi besøkte Emanuelfjell her.Ved Fossumbekken

I starten av turvei D10, er det en flott liten park ved Fossumbekken. Den lille fossen her har en nydelig utforming. Flere steder langs turvei D10, kan man finne små pusterom og steder for en liten kaffepause. Rett ved veien, men følelsen av å være midt i tykkeste skogen.

Les om da vi gikk turvei D10 her.
Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *