Historiske Bakås Skanser og piknik på Ellingsrudsletta


Aktivitet: Tur i skogen, lokalhistorie
Passer for: Barn, ungdom, voksne, hund
Bydel: Alna
Lengde: ca 4 km
Turterreng: Sti, gressletter og gangveier.

Kart, Bakås Skanser og Ellingsrudsletta

Vi pakket med matpakke, parkerte bilen ved Ellingsrud Flerbrukshall og la tre generasjoner og en hund ut på tur for å se skansene på Ellingsrud.

Vi gikk forbi Ellingsrud Gård og tittet på alle hestene og ponnine som stod ute på jordet.

Første skanse vi kommer til er Kattugla som ligger rett ved Ellingsrud Senter og Ellingsrud Kirke. Det ble også en is på kiosken før vi fortsatte videre hoved skansen.

Historien om Karl den XII og hans frammarsj for å innta Christiania (Oslo) i år 1716 er interessant. Svenskene ble stoppet på Ellingsrud og Bakås skanser av det norske forsvaret som holdt til i festningsanleggene. Det vi ser i dag fra Bakås Skanser er murfundamentene av festningsverket. Skansen er ikke veldig godt synlig i terrenget, men man får et godt inntrykk av dens gode strategiske plassering.

Ved Dragen skanse nøt vi medbrakt lunsj.

Vi rundet av turen med lek, frukt og en siste kopp kaffe på Ellingsrudsletta. Sletta finner du mellom Ellingsrud gård og Ellingsrud Flerbrukshall, her er det noe for enhver smak. Det finnes flott grillplass med gapahuk, sandvolleyball, basketballbane, bordtennisbord og en hinderløype som trenger litt ny omsorg. Klatreveggen på hinderløypa er det eneste som er intakt.

Her går tiden fort unna, Ellingsrudsletta og Bakås skanser er et supert område hvor man fint kan være hele dagen med familien. Vi var ute i ca 4 timer på denne turen.

God tur! 🙂


Adkomst

Kollektivtransport: T-bane 2 eller buss 22/ 33 til Ellingsrudåsen.
Bil: Parkering ved Ellingsrud Flerbrukshall


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (10). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *