Utsiktspunkter i Groruddalen


Av og til ønsker man seg bare en god utsikt. Et sted man kan se ut over store områder, og føle at man er på toppen av verden. Heldigvis for oss som bor i Groruddalen, finnes det flere av disse utsiktspunktene her, av den enkle grunn at en dal alltid vil være omringet av topper eller åser på hver side.

Vi har gjennom disse tre siste årene med Sommer i Groruddalen besøkt flere utsiktspunkter. Disse vil du finne beskrevet i denne artikkelen. Har du tips til et utsiktspunkt vi bør sjekke ut? – kommenter denne posten eller send oss en melding!I skog og mark

Utsiktstårnet på Røverkollen

Vi besøkte tårnet på Røverkollen i 2017. På veien opp til tårnet er det flere små utsiktspunkter. Det beste derimot er på utsiktstårnet som ligger rett ved TVtårnet på toppen av Røverkollen. Turen dit er ca 1,5 km hver vei, om man velger veien som går fra det øverste punktet på Sverre Iversens vei.

Her kan du lese mer om vår tur til Røverkollen.Lilloseter Sportsstue

Lilloseter Sportsstue ligger ca 4,5 km inn i skogen, om man følger veien fra markaparkeringen på Ammerud. Utenfor stuen har man en flott utsikt ut over marka.

Vi besøkte Lilloseter Sportsstue med rullestol i 2017. Det er grusvei hele veien opp til stua og den er derfor tilgjengelig for alle. Det er derimot oppoverbakke så og si hele veien, så trilling kan være en utfordring.

Vår tur til Lilloseter Sportsstue kan du lese om her.Ravnkollen

Vi besøkte Ravnkollen i 2018. Dette er en av de flotte nærområdene på Grorud/Romsås, og er lett tilgjengelig. En strålende utsikt ut over dalen tilbyr kollen også. Og kanskje kan du finne skognissens fotspor?

Her kan du lese om vår tur til Ravnkollen.Gubbero

I Gjelleråsmarka, ved oldtidsveien, ca en kilometer inn i skogen åpnet Hybråten og Stovner Idrettslag en flott Gapahuk i 2017. Fra denne Gapahuken kan du nyte en nydelig utsikt, tenne deg et bål og til og med overnatte.

Vi besøkte Gubbero i 2017. Det kan du lese om her. Vi besøkte også Gubbero som en del av vår tur på Pilegrimsleden. Det kan du lese om her.Ved Lutvann

Ved Lutvann får man en allsidig tupplevelse. Her kan det bades, grilles, fiskes, teltes, gås og ikke minst nyte den flotte utsikten. På vestsiden av vannet kan man se østover over Lutvann, og helt opp til Romsås på andre siden av dalen.

Vi besøkte Lutvann i 2018. Det kan du lese om her.Grefsenkleiva

Fra Grefsenkollen kan man følge turveien oppover, og komme til Grefsenkleiva. Herfra har man en nydelig utsikt ut over Groruddalen. Vi var innom Grefsekleiva som del av vår tur til Haralds uteliggerhytte.

Det kan du lese om her

I Bebygd område

Emmanuelfjell

På Emmanuefjell på Romsås er det opparbeidet et nytt utsiktsområde. Vi anbefaller å ta turen hit med en kopp kaffe for å nyte utsikten.

Vi besøkte Emmanuelfjell tidligere i år. Det kan du lese om herGrefsenkollen

Grefsenkollen ligger på toppen av Grefsenåsen, som ligger helt sørvest i Lillomarka, med Kjelsås, Grefsen og Årvoll ved sine ”føtter”. Det er bilvei helt opp, og romslig parkeringsplass.

Vi besøkte Grefsenkollen restaurant i 2017. Det kan du lese om her.Stovnertårnet

Stovnertårnet, Norges lengste tårn med sine 265, ligger rett ved Stovner Senter. Er lett tilgjengelig for gående og rullende.

Vi besøkte Stovnertårnet i 2018. Det kan du lese om her.Linderudkollen

Er du sprek, eller glad i trapper, er utsikten fra Linderudkollen perfekt for deg. Der, på toppen av hoppbakken, føler man seg som på toppen av verden. Utsikten er utmerket.

Vi besøkte Linderudkollen i 2017. Det kan du lese om her.På vei ned fra Svarttjern på Vestli

Da vi tidligere i år var på svarttjern for å bade, gikk vi fra Svarttjern og nedover bakken mot blokkene i Ragnhild Schibbyes vei. Der fikk vi en nydelig utsikt over dalen.

Det kan du lese om her.Drabanten

På Drabanten inne på Veitvet senter kan man får god mat. Her kan man også sette seg slik at man har flott utsikt ut over Veitvet og nedover mot Alna.

Vi besøkte Drabanten i 2018. Det kan du lese om her.
Dette er utsiktspunktene vi har besøkt. Vi vet at det finnes flere, men vet ikke hvor. Send oss et tips til post@sommerigroruddalen.no, eller på Facebook hvis du har et flott utsiktspunkt vi bør sjekke ut!


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *