Bibliotekene i Groruddalen


I Groruddalen har vi mange biblioteker som er lett tilgjengelig. Hva med å ta deg en tur?

FUBIAK
Furuset Bibliotek og aktivitetshus ligger på Furuset senter.  Biblioteket er relativt nyoppusset og fremstå som innbydende og oppmuntrer til leserglede. FUBIAK har samlet bibliotek og aktiviteter i ett bygg, og biblioteket har meråpent for dem som er registrert for dette. (ordinære åpningstider: mandag-fredag 12-18. Meråpent: alle dager 07-23) I kalenderen vår finner du mange av aktivitetene som er på FUIAK i sommer. Disse finner du også her.  Vi besøkte FUBIAK i 2017. Det kan du lese om her.

 

Deichman Stovner Bibliotek
Stovner bibliotek ligger i tredje etasje på Stovner senter. Biblioteket ble flyttet inn på Stovner senter i januar 2018, og fikk en helt ny utsmykking. Stovner Bibliotek har en stor aktivitetskalender du kan finne her. Ellers har vi i Sommer i Groruddalen lagt inn deres sommeraktiviteter i vår kalender. Den kan du finne her. Spesielt vil jeg trekke frem at Stovner Bibliotek har familielørdag hver eneste lørdag klokken 12. Her har de fortellerstunder, høytlesning, filmvisning osv. I tillegg tilby Stovner Bibliotek Meråpent. Ved å registrere lånekortet for Meråpent, vil du kunne besøke biblioteket utenfor åpningstidene, og slik kunne benytte deg av det når det skulle passe deg.

Deichmann Nordtvet Bibliotek
Plassert sentralt på Nordtvet er dette lille bibliotektet lokalt for innbyggerne på Kalbakken, Nordtvet og Rødvet. Vi besøkte Nordvet bibliotek i 2018. Det kan du lese om her.Nordvet Bibliotek har hatt små innvendige oppgraderinger den siste tiden, og har gått fra å være boksete, litt platt og kjedelige, til å bli koselig og innbydende. Nordvet bibliotek har Meråpent, og er åpent hele sommeren. Nordtvet Biblioteks aktiviteter kan du finne her.  Vi besøkte Nordtvet bibliotek i 2018. Det kan du lese om her.

 

 

Deichman Bjerke Bibliotek

Bjerke Bibliotek ligger på Bjerke, ved Bjerke travbane.  Biblioteket er lite og sjarmerende, og tilby innbydende leseomgivelser, data en kan låne, grupperom og lesesal. Deichman Bjerke har også et lite hobbyrom, Garajen, hvor de i løpet av sommeren arrangerer små workshop der man kan lage forskjellige små ting. Disse kan du finne oversikt over her.  Bjerke Bibliotek har også meråpent og er åpent hele sommeren Vi besøkte Bjerke bibliotek i juli 2018. Det kan du lese om her.

 

Deichman Romsås Bibliotek

Deichman Romsås Bibliotek er et av de aller minste Bibliotekene vi har i Groruddalen.  Det  ligger inne på Romsås senter. Romsås Bibliotek tilbyr ikke meråpent, og er steng i hele juli. Vi besøkte Romsås bibliotek i august 2018. Det kan du lese om her. 

 

Deichman Rommen Bibliotek.

Rommen Bibliotek finner du inne på Rommen skole og kultursenter. Biblioteket er åpent for lærere, elever og ellers andre som ønsker å besøke biblioteket. Biblioteket har nå stengt for sommeren, men åpner igjen i uke 34. Vi besøkte Rommen Bibliotek i juni i år. Det kan du lese om her.


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *