Kafébesøk og lek i Bjerkedalen park


Publisert for førtse gang 4.aug 2017.

Kategori: Park / Kafé
Passer for: Barn, Ungdom, Voksne, vogn, rullestol, sykkel, hund
Bydel: Bjerke

Bjerkedalen park er en innbydene park i Bjerke bydel. Parken er et resultat av Groruddalssatsningen og ble offesielt åpnet 11. oktober 2013.  Vi tok T-banen til Risløkka og så brukte vi vel ca 10 minutter på å gå/sykle til parken. Det er også mulig å ta 60 bussen og gå av rett ved Bjerkedalen. Parkeringsplasser er også rett utenfor parken, så man kan fint ta seg dit også med bil.

Parken vant Oslo bys arkitekturpris i 2015 og prisen for beste norske uterom i 2016.

Nederst i parken er det en liten dam med sandstrand. Her stoppet vi opp, tegnet i sanda og så på endene. Dessverre er det ikke anbefalt å bade i dammen da elven er forurenset, men kommunen jobber med en løsning for å bedre vannkvaliteten. Så forhåpentligvis blir det mulig å bade om noen år. Vi krysser fingrene!

Videre oppover i parken er det basketballbane og flott grøntområde med benker og felles griller. Perfekt for piknik.

Vi avla ett besøk hos kafé Paviljongen. Velidg hyggelig og fargerik kafé med en spennende meny. Vi bestilte smørbrød med brie og tomat og sjokolade croisant. Croisanten bakte de mens vi ventet. Alt smakte veldig godt! Hos Paveliongen er alle velkommene, også de firbeinte.

Etter en liten pause gikk turen innom barnehagen som ligger i/ved parken. Her var det et kjempefint lekeområde.

Vi anbefaler alle å ta turen til Bjerkedalen park. Veldig fint!


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (10). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *