En natt ved Romstjern 2


Kategori; Fottur i Marka, telttur, overnatting
Passer for: Barn, ungdom, voksne, hund, (rullestol*)
Bydel; Lillomarka
Lengde; ca 3 km hver vei
Pris; Gratis

Rett nord for Steinbruvann, rett over grensen til Akerhus fylke, finner vi Romstjern. I rolig lite tjern som passer både til bading, til fisking og til å telte ved. For oss, denne dagen, var det telting som sto på planen. Utpå ettermiddagen gav vi oss på vei inn Lillomarka, fra parkeringen ved badedammen. En mamma i Rullestol, to barn og en hund.

Bak på rullestolen bar mor det nødvendige – mat, telt, soveposer, ved. I tillegg bar begge barna sine egne sekker med sine egne essensielle turting, som liggeunderlag og ekstra skift. Begge barna har gode sekker, slik at også de kan bære når familien drar på tur.  Turen opp til Romstjern er ikke lang, men sekkene var tunge, og vi trengte mange pauser på veien.  «Er vi fremme snart» ble ytret mer enn en gang på veien opp til Romstjern.

Ved ankomst til Romstjern parkerte vi rullestolen ved veiens slutt, og gikk videre for å finne oss nattens overnattingssted.  Mor satte opp teltet med god hjelp fra barna, og mens barna prøvde fiskelykken tente mor opp bålet for å begynne på dagens middag. (Da denne turen ble gjennomført, var det ikke et bålforbud. Vi i Sommer i Groruddalen anbefaler at alle som ferdes i skog og mark til en hver tid følger Oslo Brann og Rednings rettningslinjer for å opprettholde egen, og andres, sikkerhet.) Og for en luksusmiddag det ble. Fra Norsk Speiderfobunds lille kokebok «Mat på tur» hadde vi funnet oppskrift på hamburger til tur. Hamburger stekt på bål er absolutt perfekt turmat, og en ekstra kos på kvelden. Mørket senket seg, og hodelyktene kom på. Som ekstra kos før leggetid, poppet vi poppkorn på bålet. Det ble kanskje ikke det mest vellykkede poppkornet vi har smakt, men det var spennende og morsomt, og absolutt en artig avslutning før kvelden.

Akkurat da vi krøp inn i teltet og la oss i soveposene våre startet det å regne. Det er noe litt magisk ved å ligge i naturen, og sovne til lyden av regn på en teltduk, mens du vet at du er helt trygg fra de våte dråpene.

Vi sov til vi våknet av oss selv av sollyset på teltduken, og nøt en rolig morgen ved Romstjern. Frokosten kunne ikke være noe dårligere enn den deilige middagen dagen før, så vi nøt et nydelig måltid bestående av bacon, egg, tomatbønner og polarbrød – en skikkelig «English Breakfast» altså, inne i den norske marka.  Mens mor nøt en kopp bålkaffe (bålkaffe er noe av det beste med å telte), forsøkte barna seg igjen på fiskelykke. Også denne gangen uten hell. Utpå formiddagen begynte vi turen tilbake ned til badedammen, fornøyde etter en fin natt i marka.

 

 

Ankomst:
Vi parkerte ved Badedammen, helt øverst på Grorud. For å komme hit kjører du nordover på Bergensveien, og følger den til Markaparkeringen. Kan komme dit med buss 62 til Skogstad, og gå siste strekket opp til parkeringen, eller ta bane eller buss til Grorud T.

 


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 tanker om “En natt ved Romstjern