På tur langs Turvei D10


Aktivitet: Tur. Utendørsaktivitet
Passer for: Barn, ungdom, voksne, rullestol*, barnevogn*, hund
Bydel: Stovner, Grorud, Alna
Pris: Gratis

På kryss og tvers i hele Oslo, går det små og store turveier. Ofte legger man merke til skiltene til turveiene rundt om kring, men ikke før man faktisk tar skrittet inn på stiene skjønner man hvilken urban skatt disse veiene er. De gir gjerne små, stille oaser, som et brudd på bylivets sjas og mas. På denne nettsiden hos Oslo kommune, finner du tips til turer i Oslo.  Her finner du også link til kart over de forskjellige turveiene i og utenfor marka. Vi legger med den fra groruddalen her.

Turvei D10 strekker i oslo seg fra Vestli til Alfaset. Vi startet vår tur Ved undergangsbrua mellom Garv ytterborgs vei og Maria Dehlis vei. Mor i rullestol, et barn på sykkel, et barn gående og en hund som trasket på siden.  Vi fant ro og stillhet langs Fossumbekken. Vi møtte ingen på første delen av strekningen, og følte at vi var midt i tykkeste skogen, selv om vi faktisk var rett ved en hovedvei. Bekken klukket og rant ved oss, og trærne skapte en portal over stien gjennom den lille skogen.

På turen, langsmed stien, er det hele fem stolper fra stolpejakten, så på denne turen kan du få med deg mange ekstra stolper. Denne turen alene gjør at barn under 12 år får rett til premie for deltakelse bi Stolpejakten i november.

en av de fem stolpene på turen

Etter å ha gått helt ned til Alna Ridesenter, snudde vi, og tok turveien tilbake til Grorud togstasjon. Derifra gikk vi hjem igjen. I alt var turen fra og tilbake til hjemmet vårt 8 km. Selve turstituren rundt 5km.

 

*(Turvei D10 er relativ smal. Vi fikk plass til den lille manuelle rullestolen med hjelpemotor, men det var bratt enkelte stede, og vanskelig å manøvrere, andre steder var det trapp (tilrettelagt for å trille ned en stol eller vogn, men for bratt for å faktisk få ned en stol). Vi tror ikke denne veien passer for manuelle stoler uten motor, eller for større elektriske stoler. Store barnevogner kan slite på noen strekninger.)

 

Dette er ruten vi gikk (de gule prikkene)

Ankomst startpunkt:
Buss til Haugenstua Torg ( 64B, 65, 67, 345, 435). Derfra går du vestover ca 170 m, til du kommer til den lille parken. (Stolpejaktstolpen på startpunktet er feilaktig merket med Snegleparken. Snegleparken er ca 200 m lengre nord, på andre siden av Østre aker vei)


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *