Piknik ved Trollvann


Aktivitet: Piknik i marka
Passer for:  Barn, ungdom, voksne, hund, sykkel, rullestol
Bydel: Lillomarka
Pris: Gratis

Vi ønsket middagen ute i naturen og la i vei til Trollvann i Lillomarka. Trollvann er et mindre skogsvann og en flott badeplass. Her kan man nyte en varm sommerdag. Vannet er et svært populært turmål, samtidig som det er et sted hvor mange starter en kortere eller lengre tur innover i Lillomarka.

I sekken hadde vi med engangsgrill som vi fyrte opp på den godkjente bålplassen ved vannet. Vi grillet pølser og kyllingspyd og nøt utsikten over vannet mes vi inntok middagen rundt bordet.

Endene kom for å hilse på oss. Til tider litt innpåslitene, men også hyggelig.

Barna utforsket område med stor iver. Mellom plankene på brygga gjorde de flere spennende oppdagelser. I skogen gjorde pinner, kongler og trær leken interresant.

I løpet av timene vi koste oss ved vannet var det mange turgåere og syklister som kom forbi. Noen hadde også fiskestanga med.

I vannet er det to brygger som det går an å hoppe eller stupe fra. Vannet har mudderbunn, og det er fine gressletter rundt. Trollvann sportsstue ligger like ved, og det er et toalett tilgjengelig utendørs som er åpent hele året. Her finnes også bålplasser, og det er fine bord og benker hvor man kan ta seg en matbit.

Trollvannstuas åpningstider i sommer:

Alle dager, 11 – 15

 

Adkomst:

Kollektivt:

Det går buss oppover. Da tar du 56-bussen til holdeplassen som heter Trollveiskrysset. Herfra er det ca. et kvarters gange oppover til Trollvann.

Parkering:

Parkeringsplass ved Grefsenkollen (ca 2 minutters gange fra vannet).


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (10). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *