Mate fiskene på Hølaløkka


Aktivitet: Utendørsaktivitet
Passer for: Barn, Ungdom, Voksne, Rullestol, Barnevogn, Hund
Bydel: Grorud
Pris: Gratis

En formiddag fant vi ut at vi ville gå ut og mate endene i dammen på Hølaløkka.
Hølaløkka ligger nederst på Grorud, rett over Grorud Togstasjon, lett ankommelig etter avkjørselen «Grorud» på Østre aker vei. Hølaløkka ble laget som en del av restaureringen av Alnaleva, og er et lite parkområde, med en dam som en del av elva. Den var i 2004 den første delen av Alnaelva som ble åpnet, etter å ha ligget i rør siden 1970-tallet. Hølaløkka har flere nydelige sumpplanter, og er et spennende botanisk skue.  Det er dessverre ikke anbefalt å bade på Hølaløkka, selv om vannet virker veldig fristende, da vannkvaliteten i denne delen av Alnaelva ikke regnes som god nok til bading.

Vi skulle som nevnt mate endene på Hølaløkka, men da vi ankom var det ingen and i sikte. Det det derimot var var hundrevis av bitte små fisker. Disse tok med glede i mot maten. Dette var spennende og morsomt for både liten og stor, for sjelden ser man så mange fisk kjempe om maten.

Dammen på Hølaløkka er som sagt en del av Alnaelva. Langs hele Alnaelva, fra Lillomarka til Bjørvika, går det en turvei. Da vi var på Hølaløkka benyttet vi sjansen og fulgte veien litt nordover. (Veien som går langs elva er dessverre ikke tilrettelagt for rullestol, men man kommer rundt de fleste steder, slik at turen langs Alnaelva kan gjennomføres med rullestol eller barnevogn.) Den første delen fra Hølaøkka går langs et industriområde. Her har kommunen laget et overheng av planter, slik at industriområdet er skjult, og man føler virkelig at man går langs en rolig oase i skogen.

Vi fulgte elven opp til Leirfossen, en liten foss med en spennende historie. Selv om fossen er smal, faller den dypt og er en av fossene med størst fall i Oslo, med sine 15 m. Fossen ble som resten av elva lagt i rør på 70-tallet, men åpnet igjen i 2011. Ved leirfossen var det på 1800-tallet en tekstilprodusent, og i 1862 ble hovedstadens første organiserte skirenn arrangert i leirfossen.

Ankomst: Fra Grorudveien, kjører du inn Stanseveien. Ca 170 m inn er Hølaløkka på nordsiden av veien.
Buss: til Bekkenstenveien. gå ned Grorudveien, ta inn Stanseveien.
Tog: Tog til Grorud Stasjon.Gå trappen ned til Micheletveien, ta til venstre, forbi rundkjøringen og opp Grorudveien. Ta til venstre inn Stanseveien.


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *