På tur med Rullestol til Lilloseter Sportsstue


Passer for: Barn, ungdom, voksne, rullestol,sykkel
Bydel; Lillomarka
Lengde; ca 4,5 km hver vei
Pris; Gratis (evt pris for hva en kjøper seg på Lillomarka Sportsstue)

 

En ensom tirsdag, mens alle andre i familien var på jobb/SFO/Barnehagen, bestemte jeg meg for å ta med meg hunden og dra på tur opp til Lillomarka Sportsstue. Pga min helse er avstanden opp dit for lang, så på denne turen valgte jeg å ta rullestolen min.

Før turen hadde jeg sjekket DNT´s turside UT.no, og kommet frem til at denne turen var grei. Jeg startet turen fra markaparkeingen i Lilloseterveien på Ammerud. Fra parkeringen, og helt opp til Lilloseter, samt videre innover fra Lilloseter og på kryss og tvers i marka, går det fantastiske grusveier, som er godt vedlikeholdte og gjør at vi som kjører rullestol fint kommer oss rundt i marka – og kan nyte et friluftsliv som ellers ville vært utilgjengelig for oss. Jeg kjører en enkel manuell stol med hjelpemotor. En stol som er beregnet på asfalterte veier og kjøpesentre – den hadde ingen problemer med å klare denne turen. Jeg brukte ca 70% av strømmengden på hele turen.
På veien oppover til Lilloseter brukte jeg ca halvannen time. Da stoppet jeg ofte for å plukke bær. Det bugner av blåbær i skogen nå, og langs veien til Lilloseter trengte jeg bare gå ut i veikanten for å plukke. På Lilloseter Sportsstue kjøpte jeg meg en vaffel og en kopp kaffe, og nøt utsikten og snakket med en mann og et barn som satt ved samme bord som meg. Guttungen på 3 var svært interessert i hunden, og hadde lyst til å klappe meg. Så nøt vi utsikten litt igjen før jeg satte meg i rullestolen og la meg i vei ned igjen.

På veien nedover plukket jeg også bær, og tilsammen fikk jeg 5 liter deilig blåbær på turen. Et par skritt inn i skogen fant jeg også kantarell – til min store lykke!

Totalt brukte jeg 4,5 timer på turen, da var ca 1,5 time plukking, 2 timer trilling (gåing) og 1 time kos utenfor Lillomarka sportsstue.

Lilloseter Sportstue har egen nettside og Facebookside, hvor du finner informasjon om åpningstider o.l.

 

Ankomst:
En kan komme seg til Lilloseter via turveiene i Lillomarka fra flere steder. Anbefaler å sjekke kartet på UT.no. For å komme seg til parkeringsplassen i Lilloseterveien:
1. Kjøre til parkeringsplassen på Ammerud
Følg Lilloseterveien til parkeringsplassen.

2.  Buss til Alnudamveien, gå fra stoppet  Alnudamveien i Ammerudveien, til venstre inn på ALnudamveien, så til høyre inn på Lilloseterveien. Der kommer du til parkeringsplassen.


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *