Telttur ved Rundvann


Passer for: Barn, ungdom, voksne, syklister som er vant til terreng.
Bydel; Østmarka*
Lengde; 3 km hver vei
Pris; Gratis (evt prisen for medbrakt mat/ved/utstyr)

*Utfarten på denne turen ligger ikke i Groruddalen, men på Skullerud i bydel Østensjø. Turen ligger likevel i Østmarka, som grenser til Groruddalen, og er derfor inkludert.

Dette var en tur vi gikk i 2015 – turen er like fin i dag, og er absolutt å anbefale.

Vi startet turen ved Skullerudstua, og fulgte flyktningerute innover og oppover i marka. Flykningeruta følger blåmerket sti nesten helt opp til Rundvann, så det var lett å finne veien. Vi pakket sekker med ved, mat, telt,  soveposer og liggeunderlag, og alle måtte bære – selv de små. Med gode sekker er det ikke noe problem at også barna bærer. Minstemann var akkurat blitt tre år da vi gikk denne turen, selv han klarte å bære liggeunderlaget sitt og litt ved i sekken sin.  Det var ganske bratt oppover skogen, og barna ble fort slitne. Heldigvis hadde snille onkler med «sjokoladebensin» slik at vi fikk fylt på når det trengtes. Vi tok mange pauser, hvor ryggene fikk hvile fra sekkene, vi drakk litt vann og fylte på med sjokolade.

På plass på Rundvann lagde vi oss pannekaker til middag. Det er noe eget med å spise middagen i skogen – den blir liksom litt ekstra god. Når mørket kom krypende kjente vi alle at vi var trøtte, store som små, og vi satte opp lavvoene våre og gjorde klart til en nydelig natt i østmarka.  Etter å ha gått , er det godt å legge seg tidlig – krype ned i den varme soveposen og bare lytte til naturen til man sovner.

På morgenen sto vi alle opp, lagde oss egg og bacon, og kokte deilig bålkaffe (ingenting er så godt som bålkaffe på omrgenen etter en overnatting i naturen), og forsøkte oss på litt fisking – uten særlig flaks. Mens vi spiste frokost begynte søndagsturfolkene å komme, og det ringte i klokkene til Gudstjeneste i Østmarkkapellet. Så pakket vi ned lavvoene våre, og la oss i vei tilbake ned til Skullerudstua, stofornøyde med å ha gått tur og sovet i skogen.

 

Ankomst Skullerudstua:
1. Kjør til Markaparkeringen på Skullerud, gå inn veien til Skullerudstua

2. Bane eller buss til Skullerud T, gå opp Olaf Helsets vei, der ser du markaparkeringen, og kan følge veien inn til SKullerudstua.


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *