Sverre Refstads plass 2


Kategori: Park / Lekeplass
Passer for:Barn, Ungdom, Voksne, vogn, rullestol, sykkel, hun
Bydel: Bjerke
Pris: Gratis

Sverre Refstadsplass er en idyllisk liten park på Risløkka, ca 2 minutter gange fra T-banestasjonen.

Denne plassen har vær benyttet som lekeplass/park helt siden tidlig på 1900-tallet og fikk sitt navn tildelt i 1954 etter motstandsmannen og og radiotelegrafisten Sverre Refstad. Sverre Refstad var leder for Milorgstyrkene i Hasle krets og ledet etter hvert 500 mann. Høsten 1942 gikk han inn i Den norske overkommandos etteretningsvesen. Han ble skutt på Risløkka av den tyske okkupasjonsmakten tredje pinsedag i 1943, og det står en bauta på plassen for å minne ham.

Parken innbyr til avslapning og lek. Det finnes lekeplass, fotballbane, basketballbane, benker og felles griller i parken. Da vi besøkte parken var det noen barn som hadde vannkrig, ett par lå og solte seg og vi lekte i klatrestativet og huskene.


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (10). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 tanker om “Sverre Refstads plass