Tur til Liastua


Kategori: Fottur og piknik i marka
Passer for: Barn, ungdom, voksne, hund
Bydel: Stovner,  Gjelleråsmarka
Lengde: ca 2.5 km
Pris: Gratis

Vi kjørte til Fossumberget/Stovnerlia og parkerte ved bommen. Her i fra gikk turen gjennom skogen via Odltidsveien og deretter lysløypa frem til Liastua. Langs med Oldtidsveien ved Fossumberget finnes to gravrøyser som stammer fra jernalderen, ca 500 år f. kr til 570 år e.kr.

Planleggingen av å bygge Liastua ble påbegynt i 1935 og i regi av stor dugnad blant medlemmer i Høybråten idretsforening ble skistua reist. Hytta brant ned i 1953, men ble bygget opp igjen samme året og er blitt bygget ut gjennom de senere årene.

I sekken hadde vi pakket med engangsgrill, så vi grillet pølser og koste oss på Liastua. Ved Liastua er det også felles griller, så man kan også pakke med grillkull og tennvæske for å benytte disse.

Mina og venninnen fant stor glede i lekeplassen/hinderløypen like ved hvor de lekte i godt over en time før vi tuslet tilbake til bilen igjen via lysløypa.

En fin tur på tilsammen ca 2,5 km. Passer fint for små føtter. Følger man lysløypa hele veien kan man ta seg frem med både sykkel, barnevogn og rullestol. Det er også turmuligheter videre inn i marka.

To røde stolper fra stolpejakten fikk vi også med oss på turen.

Ruten vi gikk er merket i oransje:

Reiser man kollektivt så tar man T-banen til Stovner.

 

 

 

 


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (10). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *