Fiske i Groruddalen


Kategori: Fiske, tur
Passer for:  Barn, ungdom og voksne, (sykkel, Rullestol), hund
Bydel; Alle, Marka
Pris; Gratis (evt pris for fiskekortet)

Visste du at fiske er mulig både i Groruddalen og i markaområdene som grenser til Groruddalen? Det er faktisk mulig å få godt med fisk hvis man har tålmodighet og fiskelykke (man kommer ikke unna fiskelykken).

I Marka er fiske tillatt i nesten alle vann – sett bort fra drikkevannskildene. Og for barn og ungdom under 18 år er fiske HELT GRATIS! Alle over 18 år må inneha fiskekort.  (se under for informasjon om fiskekort)

Vi tok turen til Vesletjern en ettermiddag for å forsøke fiskelykken. Vesletjern er kjent for å ha mye små abbor og Mort, men en kan også finne en og annen større Abbor og kanskje en gjedde eller to (gjedder bør slippes ut igjen i Vesletjern). Vi plasserte mark på kroken og kastet duppen ut i vannet – og ventet, med tolmodighet, mens baderne skrek av fryd på andre siden av vannet. Slik satt vi, kastet ut, og sveivet inn igjen, gjentakende. Barna våre, som er vant med å fiske i sjøen i Nord-Norge (der det biter på innen få sekunder etter utslipp), ble fort utålmodig. Det kom jo ingen fisk. Storesøster gav opp, og tok med seg mor for å lete etter blåbær. Da hører vi et gledens hvin fra guttene ved vannet – der kom det en bitteliten abbor opp av vannet, og storesøster sier «Å, det er jo morro å fiske jo»

OFAs nettisder har en oversikt over alle fiskevannene i Oslomarka, med informasjon om hvilke fisker som fins der, i hvilke størrelser, og i hvilke mengder. De har også en fiskekartbok med samme informasjon – som er i et veldig greit format for å ta med seg på tur. Her finner man også informasjon om hvilken agntype og hvilke type redskap det er anbefalt å benytte i de forskjellige vannene.  Denne kan kjøpes her, her, her eller på DNTs butikk i Storgata.

Trykk her For å finne fiskereglene for Fiskevannene i Oslomarka.

Info Fiskekort:
Fiskekort i Oslomarka (og Oslo) utstedes av Oslo Fiskeadministrasjon(OFA). Det som er utrolig praktisk er at du kan kjøpe OFA-fiskekort via sms. Fiskekortet koster 540 for en voksen, eller 690 for Familiemedlemmer med samme bostedsadresse. Fiskesesongen varer fra 01.04.17-31.03.18.  Et OFA-fiskekort gjelder nesten alle vannene i hele Oslomarka. I tillegg kan man kjøpe døgnkort for  105 kr, 3- døgnskort for 190kr. (Legg merke til at Akerselva ikke er inkludert i OFAs fiskekort)
Fiskekort kjøpes på OFA.no, inatur.no Eller via SMS:

1 Gjør klar tekstmelding:
Kode [mellomrom] Navn,adresse,postnummer
2 Send meldingen til 474 07 900
Koder:

Døgnkort Kode: SF5D1 Pris: Kr.105,-
3-døgnskort Kode: SF5D3 Pris: kr. 190,-
Sesongkort, Voksen Kode: SF5V1 Pris: kr. 540,-
Sesongkort, Familie Kode: SF5F1 Pris: kr. 690,-
3 Du mottar SMS som gjelder som fiskekort ved kontroll. Denne meldingen innholder også all betalingsinformasjon.
NB! Sesongkortet sendes pr. post etter registrert betaling.

 


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *