Sykkeltur til verdensparken


Kategori: Sykkeltur, opplevelse, nærmiljø
Egnet for: Barn, Voksne, Ungom, Rullestol, Barnvogn, Sykkel, Hund
Pris: Gratis
Bydel: Alna

En rolig sommerettermiddag bestemte familien Kvig seg for å kaste seg på syklene sine, og trille bort til verdensparken på Furuseth. De voksne og det eldste barnet på til sykkel, mens minstemann og hunden Luna fikk nyte turen inne i den røde sykkelvogna – godt festet med setebelter og skjermet for vinden. Sykkelveien på Furuseth, som går ca parallellt med jernbanesporet fra Haugenstua til Grorud, er flott opparbeidet med store fine sykkelfelt i begge retninger. Siden det er en egen sykkelvei, gjør det trafikken sikrere når små mennesker, som ikke har den lange sykkelerfaringen kommer syklende langs veien.

 

Vi kom inn på sykkelveien ved undergangen på Haugenstua, og fulgte veien ned Maria Dehlis vei. Rett etter innkjøringen på Maria Dehlis vei fant vi turens første stolpe fra Stolpejakten, ved Jettegryta. Turen gikk videre ned Maria Dehlis vei, før vi svingte inn Gransdalen og syklet opp til vi kom til Verdensparken.


Verdensparken er en stor park, med lekeområder, hinderløype, dam og en egen parkourdel – den er altså passende for mennesker i alle aldre. Utformingen er ikonisk, med lekeaparater utformet i kunstnerisk stil – noe som gir rom til både lek og fantasi. Verdensparken er bydel Alnas nye park, ferdigstilt i 2014, og opparbeidelsen var en del av den første delen av Groruddalssatsingen. I tillegg til flere områder for lek og utfoldelse, finner man urtehage i parken, hvor en kan forsyne seg med urter til den medbrakte maten. Denne maten kan man tilberede på en av sitteplassene eller grillområdene man finner i parken. Verdensparken viser i aller største grad, at parkliv også er mulig i Bydel Alna.


Parken er stor, og strekker seg nesten helt opp til Furuset senter. Vi gikk en runge gjennom alle lekeapparatene i parken – til barnas store glede. Midt i parken fant vi enda en stolpe fra stolpejakten.  Etter å ha snodd oss gjennom spennende soppformede figurer, snekes oss gjennom tuneller og klartret på stativer, hoppet vi på syklene igjen og syklet videre. Vi fortsatte ned Maria Dehlis vei – samme retning som før, og kom oss ned til Grorudveien. Her tok vi til venstre, og opp mot Justis plass – her var nemlig dagens tredje stole plassert.

Fra Justis plass begynte vi å tråkke veien hjemover, og endte vår tur der.

Dette er sykkelruten vi fulgte. Den innrammede sirkelen er Verdensparken.

Ankomst Verdensparken:
Parken kan nås fra nord, via Gransdalen. Her er det gateparkering for dem som kommer med bil.

Parken kan også ankommes fra Sør, via Furuset senter. Hit kan en kjøre bil og parkere ved senteret, eller ta Bane 2, eller buss 411 til Furuset.


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *