Har du lyst på et bad?


Denne artikkelen er fra 2017, men stadig like aktuell 🙂

Det finnes mange flotte badevann i Groruddalen:

Vesletjern

Vesletjern er et fint badevann som ligger midt i mellom Rødtvet og Ammerud, det er enkelt å komme seg hit både for små og store. Vannet har en liten sandstrand og er meget barnevennlig. På det dypeste er tjernet ni meter med badebrygge midt ute i vannet om sommeren. Vesletjern er også et flott piknik-sted.

For de historieinteresserte så ble Vesletjern tidligere brukt som isdam, og det ble hentet isblokker herfra helt frem til 1945.

Området har rekreasjons fasiliteter med benker, toalett, godkjent ildsted, natursti og egen trasé for bevegelseshemmede.

Parkering:  Det finnes gode parkerings muligheter i området, med tilgang fra både Ammerud, ved Apalløkka skole, og Rødtvet,ved Greibanen.

Kollektivtransport: T-bane 5 til Ammerud eller Kaldbakken. Buss 62 til Ammerud T.

Badedammen

Badedammen er en hyggelig liten dam i Lillomarka, ved Grorud. Dammen er ca 150 meter lang og har sand- og mudderbunn, rundt er det gress, fine svaberg og demning med stige ned til vannet. Her er det fint å bade, grille, ha piknik og gå turer.

Ved vannet finnes det 1 HC-toalett (tørrklosett) som er åpent hele året og på varme sommerdager pleier det å være en isbil/kiosk der.

Kollektivtransport: T-bane 5 til Grorud. Buss 62 til Skogstad.

Parkering: Stor parkeringsplass nedenfor demningen.

Steinbruvann

Steinbruvann er et fint og stort badevann som ligger i Lillomarka, i kort avstand fra Grorud og Romsås.

Rundt vannet er det flere steder å bade, samt benker, badebrygger og to godkjente bålplasser som kan benyttes året rundt.

Steinbruvann ligger 150 meter ovenfor Badedammen på Grorud. Vann er ca 900 meter langt og 175 meter på det bredeste.

Det er en flott turvei/sti rundt hele vannet. Gamle Bergensvei går på vestsiden av vannet og videre opp til Skytta i Nittedal. Halveis opp på vestsiden av vannet finner du krutthuset hvor det er toalett og kiosk som er åpen på søndager.

Kollektivtransport: T-bane 5 til Grorud. Buss 62 til Skogstad.

Parkering: Stor parkeringsplass nedenfor demningen ved Badedammen.

Svarttjern

Svarttjern badeplass ligger midt mellom blokkene på Romsås. Badeplassen ble opparbeidet og stod ferdig slik den er i dag i 2009. Badeplassen har gressletter og sandstrender. Badeplassen er tilpasset alle med blant annet bord, benker, griller, lekeplass og boccabane. På det dypeste er Svarttjern cirka 6–7 meter.

I tillegg til 1 HC-toalettet (åpent ca. 15.mai–15.september.) er også baderampe, lekeplass og gangvei tilpasset for bevegelseshemmede.

Kollektivtransport: T-bane 5 til Romsås. Buss 63 til Emanuellfjell.

Trollvann

Trollvann er et mindre skogsvann og en flott badeplass. Her kan man nyte en varm sommerdag. Stedet er også populært blant turgåere i alle aldre.

I vannet er det to brygger som det går an å hoppe eller stupe fra. Vannet har mudderbunn, og det er fine gressletter rundt. Trollvann sportsstue ligger like ved, og det er et toalett tilgjengelig utendørs som er åpent hele året. Her finnes også bålplasser, og det er fine bord og benker hvor man kan ta seg en matbit.

Kollektiv transport: Buss 56 til Trollveikrysset (ca 15 min å gå opp til vannet).

Parkering:  Parkeringsplass ved Grefsenkollen (ca 2 minutters gange fra vannet).

Lutvann

Ved Lutvann finner mann en barnevennlig strand med sandbunn, gressbakker, fine svaberg og godkjent ildsted. Vannet er uvanlig klart. Det er ca. 2 kilometer langt og 55 meter dypt.

Området er delvis tilrettelagt for bevegelseshemmede med baderampe og toalett.  Kollektivtransport: Buss 69 til Lutvann badeplass.    

Isdammen

Isdammen har blitt et nært og barnevennlig turmål i Groruddalen, samt ett populært badevann. Ved dammen kan man raste, bade, fiske eller ta turen videre inn i marka.   Fra Stig bussholdeplass går du 30 m vestover til du møter Årvollveien. Følg Årvollveien nordover mot skogen. Etter ca. 1 km deler veien seg, her skal du gå til høyre og følge grusveien ca. 100 m opp til Isdammen.    

Årvolldammen

Årvolldammen er fylt med bekkevann fra Hovinbekken, og har vært en populær badeplass i nærmiljøet helt siden 60-tallet. Vannet er omringet av gressletter, og er også ett ypperligsted for en piknik.

Kollektivtransport: Ta bussen til Stig bussholdeplass

Kjenner du til flere badeplasser som ikke er nevnt her, send oss gjerne en mail til post@sommerigroruddalen.no med tips.


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *