Hengekøyetur til Glassberget


Aktivitet: Hengekøyetur, Skogstur, Utsiktspunkt
Bydel: Bjerke / Lillomarka
Passer for: Barn, Ungdom, Voksne, Hund

Fra Glassberget på Tonsenhagen er det nydelig utsikt over Oslofjorden. Navnet kommer av at berget ser ut som det er dekket av glass når vannet som renner over berget fryser til is. Platået er stort og med plass til mange – og bra er det – for denne turen er populær både på dagtid og kveldstid, som dagstur og overnattingstur, hverdag og helg. Populær hengekøyeplass og flere bålplasser.

Glassberget er et utsiktspunkt på vestsiden av Årvollåsen og et populært turmål for folk i nærområdet. Bratte svaberg har skapt en naturlig åpning i skogen, som gir en vid og flott utsikt over Oslo og Oslofjorden.

Det er mange stier å gå for å komme frem. Velg den løypa du føler passer best for deg. Vi gikk inn fra bommen i Kristine Bonnevies vei (stien til venstre) og brukte ca 10 minutter å gå. Du kan også gå direkte opp via «glassbergetstien» som starter i slutten av Årvollia. Ønsker du en lengere tur finnes det mange stier og utgangssteder å velge blant.

Adkomst: Gateparkering eller buss 25 og 31 til Tonsenhagen Skole.


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (10). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *