#nattinaturen – Kanotur og overnatting i Østmarka


Aktivitet: Kano- og telttur
Pris: Gratis / 400 – 600 kr for kanoleie
Bydel: Østmarka
Passer for: Alle som liker friluftsliv

Vi var heldige og fikk låne kano av en god nabo, så vi pakket sekken og kjørte med kano på taket til Losby Gård. Derifra gikk vi ca 1,5 km innover til Mønevann. Med kanoen på hjul gikk turen lett.

Langs veien passerer vi blant annet Vasshjulet. Det var drivverket for Østmorksaga, en av de største sagene i området og en av de siste vanndrevne oppgangssagene som var i bruk i Norge. Sagverket ble nedlagt i 1953, men Vasshjulet står igjen som ett av Lørenskogs viktigste kulturminner.

Vel fremme ved Mønevann satt vi kanoen på vannet og padlet av sted i nydelige omgivelser. Det er flere fine teltplasser rundt Mønevann, men vi valgte å bære kanoen, ca 50 meter, over til neste vann Røyrivannet.

Etter å ha padlet i ett par timer fant vi oss en liten øy hvor vi slo opp teltet og slo leir for natten. Vi nøt grillmat, en forfriskende dukkert, kortspill, skyfri himmel, stjernene på nattehimmelen og lyder kun fra naturen. Ingen bilstøy! Rene idyllen.

Vi burde nok ha pakket med fiskestanga også for her hoppet det fisk på alle kanter.

Etter stekte egg til frokost på stormkjøkkenet, og en skive med nugatti pakket vi sammen og padlet tilbake til Mønevann. Hvor vi avsluttet turen med bading og lunsj ved Mønevann. Det er anlagt en meget flott badeplass med stupebrett, flytebrygge, toaletter, omkledningsrom og grillplass. Hit kan det være fint med en dagstur også (kun 1,5 km gange fra Losby Gård).

Denne turen ga mersmak for både padling og telting! 🙂

Om man ikke er like heldig som oss og har en nabo med kano (eller har en selv), så leier de ut kano på Losby Gård. Det koster kr 400,- for en dag og kr 600,- for ett døgn.


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (10). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *