Rundtur på Romsås


Passer for: Barn, ungdom, voksne, rullestol*, barnevogn*
Bydel: Grorud
Pris: Gratis
Lengde: Ca 7km
(* stolpe 7 «utsiktspunktet Emanuelfjell» og stolpe 10 «Høydepunktet i Bjøråsen» er ikke tilgjengelig for rullestol eller barnevogn)


Med et mål om å få tatt alle stolpene fra stolpejakten på Romsås, gav jeg, datteren min og hunden vår Luna oss i vei fra Romsås Kirke. Jeg i rullestol, hun og bikkja gående. Vi hadde allerede tatt stolpene nederst på Romsås, rundt Romsås senter og Tiurleiken skole. Stolpene som denne dagen skulle tas var derfor de som ligger på øversiden av Romsås, rundt Svarttjernparken.

Vi gikk via Joker Ravnkollen, til Emanuelfjell, og ned til Humleby. Det var litt vanskelig å finne veien opp til Emanuelfjell fra denne siden, men vi fikk det til tilslutt.

Les om da vi besøkte Emanuelfjell utsiktspunkt her .

Derfra gikk vi via Romsåsgymmen (stolpen her var borte, men ble registrert via «stolpe mangler»-funksjonen) til Svarttjern, hvor vi tok en liten drikke og vassepause. Svarttjerne er et koselig lite badevann midt mellom blokkene på Romsås, med universell utforming. Med andre ord – det er tilrettelagt for at alle skulle kunne bade der, også rullstolbrukere.

Les om da vi besøkte Svarttjern for å bade her.



Fra Svarttjern gikk vi til joker svarttjern for litt påfyll, og tok samtidig stolpen «Høydepunktet i Bjøråsen». Vi gikk så tilbake til Romsåsgymmen, før vi gikk opp til Bjøråsen og tok stolpene ved Bjøråsen skole og Bjøråsen nærmiljøhage. Vi avsluttet så turen med å gå tilbake til Humleby og opp tilbake til veien.



Alt i alt var denne turen 7km i følge endomondo, og tok oss ca 2,5t.


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *