I Karantene på Grorud -3- Vår helt egen «Afternoon Tea»


Dette er tredje artikkel i en serie på tre. Den første, om online lokalhistorie, finner du her. Den andre, om date med mat på døra, finner du her.

Først – hva er karantene?
I Karanene skal du, i følge fhi.no :

  • Du kan omgås de du bor sammen med som normalt, men unngå besøk.
  • Du skal ikke gå på skole eller jobb.
  • Du skal ikke ta lengre reiser innenlands eller reise utenlands.
  • Du skal ikke ta offentlig transport.
  • Du bør unngå steder hvor det er vanskelig å holde avstand.
  • Du bør som hovedregel ikke oppsøke offentlige steder, slik som butikker og kaféer. Ved mangel på alternativer kan du gå ut for å gjennomføre nødvendige ærend i butikk eller apotek – men sørg for å holde tilstrekkelig avstand (minst 1 meter) til andre og unngå kø.
  • Du kan gå tur ute, men hold minst 1 meter avstand til andre.
  • Vær årvåken på egne symptomer. Dersom du har feber eller luftveissymptomer, bør du isolere deg så snart som mulig

kilde: fhi.no

Karantene innebærer altså noen restriksjoner, men er egentlig ganske åpent. Isolasjon, som er kravet når symptomer på Covid-19 er påvist, er naturligvis mye strengere, men karakterene er bare en føre-var situasjon, der man ikke er syke, men kan ha vært i situasjoner hvor du kanskje kan bli det.


Denne gangen, var årsaken til karantenen at vi tre, jeg og barna, hadde en virusinfeksjon. Vår koronatest var negativ, men vi var likevel bundet til huset så lenge vi hadde symptomer.

Vi bestemte oss for at vi ville lage vår helt egen «Afternoon tea». Afternoon Tea er i utgangspunktet en britisk tradisjon, der man spiser skiver, scones og kaker/småkaker på ettermiddagen, før man spiser middag på kvelden. Disse rettene er naturligvis akkompagnert med te.



Vi hadde bokstavelig talt ingenting av interesse i huset. Vi bestemte oss derfor for å ta i bruk en matleveransetjeneste (kolonial) for å skaffe de råvarene vi trengte for en fin Afternoon tea. For småvarer foretrekker vi det franske kjøkken over det engelske, og vi kjøpte derfor frosne croissanter (i deigform) og vannbakkels. Så bakte vi våre egne chocolate chip cookies (selv om cookies ikke helt er fransk, det bare smaker godt 😉 Vi brukte denne oppskriften på cookies fra detsøteliv.no .



Cookies ble bakt, vannbakkels tint, vann kokt og croissanter stekt. Vi dekte på i hagen – siden det var en av denne sommerens soldager. Og vi nøt et godt og hyggelig måltid.


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (8) og Maximilian (7 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *