Bjerkesirkelen


Aktivitet: Bjerkesirkelen
Bydel: Bjerke
Passer for: Barn, ungdom, voksne, sykkel, barnevogn, hund
Pris: Gartis

Bjerkesirkelen er nok et fantastisk resultat av Groruddalssatsningen i Bydel Bjerke. Turløypa binder sammen grøntområder og eksisterende turløyper i bydelen. Løypa byr på både områder i marka og i urbane områder med parker og aktivitetsområder.

Her kan man ta både lange og korte turer. Noen ønsker kanskje å ta sykkelen og ta hele runden på en gang, mens andre gjerne opplever kortere turer.

Vi har nå vært gjennom hele sirkelen, og dens herlige opplevelser.


Veitvetparken

Aktivitet: Park, Tur, Piknik
Passer for: Barn, Ungdom, Voksne, vogn, rullestol, sykkel, hund

I Veitvetparken er det lagt til rette for rekreasjon, lek og fysisk aktivitet. På sommeren gir parken mulighet for grilling, sandvolleyball, basketball, tennis og nyte skulpturene og blomstene. Det var også ramper for skating, også populære for barna å sykle på. Vinterstid er det skøytebane med gratis utlån av skøyter.

Vi er imponert over parken og anbefaler alle å ta turen! 🙂


Klatretårn på Linderud

Aktivitet: Klatretårn, lekeplass
Passer for: Barn

Like etter Veitvetparken finner du dette klatretårnet på Linderud:


Klatretunnel på Linderud

Aktivitet: Klatring, Lek, Trening
Passer for: Barn, ungdom, voksne

Klatretunnelen finner du ved inngangen til Sauedalen, på Linderud. Et flott sted både å leke og trene litt. Klatring er morro, så her kan tida gå fort 🙂


Sauedalen (turvei D3)

Aktivitet: Tur
Passer for: Barn, voksne, rullestol, barnevogn, hund, sykkel

Sauedalen utgjør nedre del av turvei D3, og går i en intakt ravinedal langs vestsida av Linderud gård og Linderud skole med treplantinger trolig fra en tidligere fase i gårdens historie. Gjennom ravinedalen er det grønt og frodig, og det eneste vi kunne høre var et kor av fuglekvitter.


Linderudgård

Aktivitet: Hage, museum, konserter, forestillinger og utstillinger
Passer for: Voksne, Ungdom, Barn,

Linderud Gård ligger majestetisk til langs med Trondheimsveien med sin lange allé med lindetrær opp mot det enorme hovedbygget, omringet at et nydelig parkanlegg. Linderud Gård driftes i dag som Museum av Museene i Akershus. Gjennom store deler av året er gården åpen for publikum og arrangerer en rekke aktiviteter, som blant annet konserter, forestillinger og utstillinger. I vår kalender har vi flere arrangementer fra Linderud Gård. Vi har blant annet deltatt på hageomvisning:


Klatrepark på Linderud gård

Kategori; Lekeplass, klatrepark
Passer for: Barn, yngre ungdom
Åpningstid: Det er tillatt å oppholde seg i parken frem til kl 17 hver dag.


Bjerkedalen park

Kategori: Park / Kafé
Passer for: Barn, Ungdom, Voksne, vogn, rullestol, sykkel, hund

Bjerkedalen park er en innbydene park.

Nederst i parken er det en liten dam med sandstrand. Dessverre er det ikke anbefalt å bade i dammen da elven er forurenset, men kommunen jobber med en løsning for å bedre vannkvaliteten. Så forhåpentligvis blir det mulig å bade om noen år. Vi krysser fingrene!

Videre oppover i parken er det basketballbane og flott grøntområde med benker og felles griller. Perfekt for piknik.

Paviljongen er en velidg hyggelig og fargerik kafé med en spennende meny. Hos Paveliongen er alle velkommene, også de firbeinte. (http://www.paviljongenrestaurant.no/)


Brobekk – skolehage og hovinbekken

Kategori: Tur
Passer for: Barn, Ungdom, Voksne, vogn, rullestol, sykkel, hund

Brobekk Skolehage må man titte på gjennom gjerdet da den dessverre ikke er åpen for alle, men av og til inviterer de til åpen-hage-dag. Langs med skolehagen går turveien side om side med Hovinbekken. Frodig og idyllisk!


Bekkedalen på Årvoll

Aktivitet: Skogstur / Oppdagelsestur
Passer for: Voksne, barn

Gjennom Bekkedalen er verneverdige løvskogområde, det er anlagt trapper og tursti langs Hovinbekken med informasjonstavler om de ulike treslagene i dalen. Det er ekstra grønt og frodig fordi området for ca 10.000 årsiden lå under vann. Strandlinjen gikk på den tiden omtrent ved Tonsenhagen skole.

Bør besøkes 🙂


Årvolldammen

Aktivitet: Bading
Passer for: Voksne, ungdom, barn

Årvolldammen er fylt med bekkevann fra Hovinbekken, og har vært en populær badeplass i nærmiljøet helt siden 60-tallet. Vannet er omringet av gressletter, og er også ett ypperligsted for en piknik.


Årvoll gård

Kategori: Gårdsbesøk, Kafé
Passer for: Barn, ungdom, voksne

Årvoll gård ble i 2012 tildelt Olavsrosa fra Norsk Kulturarv for ivaretakelse av det historiske gårdsanlegget, samt god bruk av gården til samfunnsnyttige formål. Gården er et kulturelt og sosialt treffsted. Når du besøker gården, kan du hilse på dyrene på gården, slappe av i kaféen og beundre kunsten i galleriet.

På gårdens uteområde finnes det blant annet mange benker og bord, en bålpanne, en grill og en liten lekeplass. Her kan man nyte omgivelsene, slappe av, leke og kose seg.


Isdammen

Kategori: Badetur, Skogstur
Egnet for: Barn, Voksne, Ungom, Hund
Pris: Gratis
Bydel: Bjerke

Rundt Isdammen er det flere fine grill- og badeplasser. I vannet er det flytebrygge og et tau man kan slenge seg uti med. Det finnes også en morsom hinderløype ved vannet.

Små informasjons skilter er plasser på de ulike bygningene med Isdammens historie. Litt tilbake i tid så ble det drevet naturis-virksomhet fram til vinteren 1967/68.

Isdammen er ett godt utgangspunkt for turer videre innover i marka.

Kjekt å vite:
Årvoll gård leier (gartis) ut lavo og båthus med robåt og kano ved vannet. Må avtales på forhånd.


Kolås – Salamanderdammen

Aktivitet: Tur
Passer for: Voksne, Ungdom, Barn, rullestol (får ikke kommet helt ned til vannet, men kan følge de fine turveiene), barnevogn, hund.

Rundt Salamanderdammen er det flere bord, benker og bålplasser. I dammen er det spennede å se etter rompetroll og salamndere. Frem til ca 1940 ble Salamnderdammen angivelig brukt som badedam.


Kolås – Hestejordene / Tonsenplassen

Aktivitet: Tur
Passer for: Voksne, Ungdom, Barn, hund.

På hestejordene kan du blant annet oppleve kuer og hester som beiter på jordene, spennende steinbrudd og rester av gamle husmannsplasser. Tonsenplassen var husmannsplass under Linderud gård. Alle bygningene er revet. Ta med deg niste, sett deg i ett av steinbruddene eller på bergene langs hestejordene og nyt omgivelsene og utsikten over Groruddalen.


Utforsk spennende aktiviteter i bydel Bjerke på Bjerkesirkelens nettside: http://www.bjerkesirkelen.no/ og deres facebook side: https://www.facebook.com/bjerkesirkelen/


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (9). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *