Rundtur på Linderud; Klatretunnel – Sauedalen (Turvei D3) – Linderud gård


Aktivitet: Tur
Passer for: Barn, voksne, rullestol, barnevogn, hund, sykkel
Bydel: Bjerke
Lengde: ca 2 km
Adkomst: T-banen linje 5 til Linderud

Vi tok tbanen til Linderud og hadde en flott rundtur.

Sauedalen utgjør nedre del av turvei D3, og går i en intakt ravinedal langs vestsida av Linderud gård og Linderud skole med treplantinger trolig fra en tidligere fase i gårdens historie.

Fra Linderud T-banestasjon fulgte vi veien forbi Linderud skole og frem til klatretunelen.

Etter å ha klatret og lekt oss en liten stund gikk vi videre oppover Saudelaen (turvei D3). Gjennom ravinedalen er det grønt og frodig, og det eneste vi kunne høre var et kor av fuglekvitter.

Når himmelen kommer til syne igjen, i det man kommer ut fra den frodige ravinedalen kommer til ,til barnas store glede, en lekeplass og trehytte tilsyne på venstreside av turveien.

Videre kom vi til Linderud Gård, (hvor vi har vært på besøk mange ganger tidligere) hvor vi nøt bedbrakt niste i avslappende omgivelser i hagen og lekte oss i klatreparken som ble laget til i fjor.

Fra Linderud gård fulgte vi gangveien forbi Linderud senter og ned til tbanen igjen.

Turvei D3 byr også på lengere turer om man ønsker det. Fra Linderud gård fører turveien videre til blant annet Årvollåsen (1,5 km) og Økern (2,5 km).


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (10). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *