I karantene på Grorud – 2 – date med mat levert på døra


Grunnet en kort medisinsk tur til utlandet, er undertegnede i karantene, og benytter derfor muligheten til å lage en liten serie om karanteneaktiviteter. Dette er den andre artikkelen i en serie på tre, og vil handle om hjemmedate, med mat levert på døra.

(denne artikkelen nevner, og linkert til, flere restauranter og leveringstjenester. Dette innlegget er ikke sponset av noen av disse.)


Å pleie kjærligheten er viktig, også i situasjonen vi er i nå. Kanskje spesielt etter å ha levd i en presset situasjon som hjemmekontor, sosial distansering og hjemmeskolen var. I hverdagen er vi kanskje litt dårlige til å gjøre dette, men jeg ønsket å benytte muligheten denne karantenen gav til å være sammen med min mann – innenfor karantenereglenes rammer.

Først – hva er karantene?
I Karanene skal du, i følge fhi.no :

  • Du kan omgås de du bor sammen med som normalt, men unngå besøk.
  • Du skal ikke gå på skole eller jobb.
  • Du skal ikke ta lengre reiser innenlands eller reise utenlands.
  • Du skal ikke ta offentlig transport.
  • Du bør unngå steder hvor det er vanskelig å holde avstand.
  • Du bør som hovedregel ikke oppsøke offentlige steder, slik som butikker og kaféer. Ved mangel på alternativer kan du gå ut for å gjennomføre nødvendige ærend i butikk eller apotek – men sørg for å holde tilstrekkelig avstand (minst 1 meter) til andre og unngå kø.
  • Du kan gå tur ute, men hold minst 1 meter avstand til andre.
  • Vær årvåken på egne symptomer. Dersom du har feber eller luftveissymptomer, bør du isolere deg så snart som mulig

kilde: fhi.no


Karantene innebærer altså noen restriksjoner, men er egentlig ganske åpent. Isolasjon, som er kravet når symptomer på Covid-19 er påvist, er naturligvis mye strengere, men karakterene er bare en føre-var situasjon, der man ikke er syke, men kan ha vært i situasjoner hvor du kanskje kan bli det.

Daten

Maten

Jeg ønsket å invitere min mann til en tradisjonell «dinner and a movie». Jeg ønsket ikke å lage maten selv, og daten skulle være en overraskelse, så mannen min kunne ikke lage maten – eller hente den hvis jeg bestilte den. Jeg var derfor avhengig av mat som ble levert på døra – karantene reglene gir meg tross alt ikke lov til å dra innom noen restaurant.

Heldigvis, så er det over de siste årene blitt mange som leverer mat i området. Og hele covid-19 situasjonen har faktisk gjort slik at enda fler leverer. Jeg var usikker på hva jeg ville ha. Ville jeg gå for en treretters fra Eirik og Pedro på Kalbakken? Et selskap jeg vet lager ypperlig mat – tidligere bare mulig å få i selskaper, nå mulig å få hjem til din egen middag. Jeg er fristet, og sjekker nettsiden. Men nei. Dessverre var jeg for sent ute – Disse krever bestilling dagen før, og så god til å planlegge var jeg ikke denne gangen. Det husker jeg til neste gang.

Jeg vet at mange pizzasteder leverer i området, som Dominos, Peppes og pizzabaronen, men jeg hadde ikke lyst på pizza i dag.Jeg bestemte meg for å sjekke ut de store leveringstjenestene. Det er to av dem som leverer på Grorud – Foodora og Just-Eat. Jeg scrolled meg gjennom de mange restaurantene som nå leverer. Disse tjenestene har fått en del fler leverandører som følge av Covid-19. Det er kjempeflott! Blant annet finnes nå Nedre Groruds egen lokalkafé – Kafe Steinbra – på just-eat.no . Deres meny fristet dessverre ikke i datasammenheng, og jeg kikket videre.
Det blir ganske fort klart for meg at det store på disse tjenestene – eller kanskje bare i Grourddalen generelt, er pizza , kebab og indisk. Pizza hadde jeg allerede avslått, og kebab sier ikke akkurat «romantikk». Jeg bestemte meg derfor for at indisk måtte bli tingen.

Jeg skjønte fort hvor jeg ble dratt. Når vi bestiller indisk mat ender vi oftest opp med å bestille fra Haveli på Kalbakken, som nå leverer både på just-eat og Foodora. Maten derfra er alltid ypperlig, og de har en av de høyeste scorene på just eat (5.5 av 6 stjerner), og utrolig mange anmeldelser (hele 3725 stykker, hvorav over 80% er 5 eller 6 stjerner). At betjeningen er hyggelig, og at de ofte leverer fortere enn den angitte tiden er også et pluss. Valget var derfor enkelt når jeg først tok det (det bare tok litt tid å komme frem til det 😉 )


Filmen

Jeg hadde lyst å se en film spilt inn i Groruddalen. Valget falt derfor på filmen «Alle utlendinger har lukka gardiner», som omhandler livet til ungdommer på Romsås. Filmen ble sluppet på kino akkurat i perioden Koronaviruset slo ut, og alt ble stengt. Filmen har derfor ikke fått så mye oppmerksomhet som den kanskje ville fått i en annen situasjon. Filmen er en flott representasjon for bydelen vår, og for Groruddalen, som ofte fremstilles mer negativt en positivt. Filmen er ikke unaturlig positiv, og viser noen problemene og utfordringene som kan oppstå i et flerkulturelt samfunn. Dette gir filmen et mer realistisk bilde. Det eneste som trekker filmen litt ned er at historiefortellingen og karakterbyggingen er litt flat. Filmen var koselig og en skapte en fin stund for oss.


Filmen finnes nå på Itunes, Google play og andre utleie/salgstjenester. Anbefaler absolutt å se filmen, om film om lokalmiljøet interesserer. Filmen er en ungdomsfilm, med aldersgrense 12årHer skulle det ha fulgt flotte bilder av maten og oss i full hjemmekinokos. Men det kom vi ikke på, så da må du, kjære lester, bare stole på at vi hadde en flott helaften. Haveli og filmen gav en koselig stund.


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *