Hva skjer i helgen?


Selv med koronabegrensninger, er det noen aktiviteter i helgen.

Fredag 12.juni

 • Aktivitetsløype på Linderudgård
  1. juni 2020 – 25. juni 2020 @ 
  Museene i Akershus – Linderud gård, Trondheimsveien 319, 0593 Oslo, Norge
  Utforsk Linderud Gård!
  Linderudgård, Linderud Nærmiljøhage, Nabolagshager og Oslo Living Lab har laget en aktivitetsløpe med quiz, så du kan få deg en fin tur rundt den vakre gården. Følg skiltene (fra Trondheimsveien eller Linderud Senter) rundt løypa og se hvor mange spørsmål du kan svarene på! Spørsmålene passer for både barn og voksne. Det er også en ekstra sløyfe for dere som ønsker litt ekstra utfordringer.
  Quiz’en har 12 spørsmål som henger på poster rundt på Linderud gård. På hver post er det en plakat med et spørsmål, og et hint til hvor du kan finne neste post. Notér deg svarene på hvert spørsmål (se nedenfor) på et ark eller på mobilen din. Når du har funnet alle svarene, sender du de til oss i en PM til Linderud Nærmiljøhage på Facebook. Da er du med i trekningen om premier! Husk å ta forholdsregler mot coronasmitte; hold avstand, vær max 5 personer i gruppa, husk håndhygiene og ikke ta på quizplakatene. Aktivitetsløypekart finner du på facebook: 
  https://www.facebook.com/Linderudn/photos/gm.240429370377823/134268434853606/?type=3&theater
 • Hjemlig Ølfestival 2020 med Beer Enthusiast Norway
  12. juni 2020 – 13. juni 2020 @ Online på facebook
  Norges første digitale ølfestival?
  Velkommen til Hjemlig Ølfestival 12. og 13. juni! Opplev den etterlengtede og savnede ølfestivalstemningen sammen med gode venner. Skål med andre ølnerder, diskutér smaker, ølstiler og ingredienser. Du bestemmer selv hvilke øl du ønsker å smake på festivalen. Hvert bryggeri legger ut tre øl som de «serverer». Disse kjøper du inn på polet/i butikken før festivalen. Gå gjerne sammen med et par gode venner, så får dere «festivalskjenkinger» fra hver flaske/boks. Facebook arrangement: https://www.facebook.com/events/1329491993907946/
 • Digital språkkafé
  12. juni 2020 @ 13:00 – 14:30 @ Online – Deichman Stovner
  Vi savner språkkaféen! Vi inviterer derfor alle deltakere, nye og gamle, til å bli med på Digital språkkafé på Zoom. Hva er Zoom? Zoom er en tjeneste vi kan bruke for å ha videomøter! Det legges ut en link rett før arrangementet starter, med et passord som du bruker for å bli med. Alt du trenger er en datamaskin med kamera eller en smarttelefon og høretelefoner. Det vil ikke være det samme som en vanlig språkkafé, men vi kommer til å ha det så koselig som vi kan! Shelli, Luis og Guri gleder seg til å se dere! Lurer du på noe? Skriv til oss her på Facebook eller send en e-post til shelli.lake@deichman.no Link til facebook arrangement: https://www.facebook.com/events/244338889955682/
 • Konsert med Hans-Arne
  12. juni 2020 @ 13:00 – 14:00 @ Grorudhuset, Martin Skatvedts vei 1, 0950 Oslo, Norge. Velkommen til konsert med allsang, muntre krumspring og gode minner!
 • Fredagsklubben fritidsklubb Bryn skole bibliotek
  12. juni 2020 @ 14:00 – 15:00 .Simof- Samhold I Mangfold Og Frvillighetsarbeid, Ulvenveien 121B, 0665 Oslo, Norge 🐺 Fredagsklubben fritidsklubb er gratis og holder åpent hver fredag utenom skoleferiene. Vi holder ti på biblioteket på Bryn skole. Alle som går i 5.,6. og 7. trinn er velkommen fra kl 14-16. Det serveres enkel mat som ungdomsgruppen i Barnas kafeé lager.  Aktiviteter: bordtennisbord, airhockey, spill og lek, DIY, matlaging, dans, musikk, quiz og / eller bare chille med venner. Fredagsklubben arrangerer også juleverksted og de unge øver på danseoppvisninger som de fremfører på forskjellige lokale arrangementer.  Det holdes Workshops i skoleferien. Alt er organisert på frivillig basis gjennom SIMOF.


Lørdag 13.juni

 • Gratis rebusløp: OBS PÅMELDING
  13. juni 2020 @Stovner Senter 12, 0985 Oslo, Norge
  Leaderz Stovner inviterer deg til et gratis rebusløp på Stovner! Tilbudet er åpen for alle. Obligatorisk påmelding på 40034373- Send inn navn og antall deltagere på ditt lag. Vi frister med godsaker.

  https://www.facebook.com/events/2711204482492406/?acontext=%7B%22source%22%3A2%2C%22source_dashboard_filter%22%3A%22discovery%22%2C%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22discover_filter_list%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22surface%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A%7B%5C%22dashboard_filter%5C%22%3A%5C%22discovery%5C%22%7D%7D]%22%2C%22has_source%22%3Atrue%7D
 • Kurs: Fra kaffekopp til østerssopp. OBS PÅMELDING
  13. juni 2020 @ Vollebekk Fabrikker, Brobekkveien 54, 0598 Oslo, Norge
  Hurra! Vi starter opp med kurs igjen, om enn litt forsiktig. Med maks 8 deltagere slik at vi kan være helt sikker på å overholde smittevernbestemmelser og gi alle deltagere en trygg og god opplevelse. Og da rommene i containerne våre er små og smale blir det en noe redusert omvisning (vi har derfor også redusert kursavgiften littegrann). Men mulighet for å titte inn å se soppen vokse blir det. Og kjøpe med seg litt hjem 
  På kurset lærer du hvordan du kan dyrke østerssopp på kaffegrut. Metoden du blir kjent med er litt annerledes enn den som brukes med Grutens dyrkesett. Og er et fint steg to hvis du har kjøpt settet vårt og ønsker å ta dyrkingen litt videre. Alle deltagere får lage sin egen dyrkingspose for å ta med hjem, som etter noen uker vil produsere deilig sopp. Kurset starter med en kort introduksjon av bedriften Gruten, du får høre litt om hva vi driver med og hvordan det har seg at vi er så gira på kaffegrut.Deretter beveger vi oss inn tema for kurset, dyrking av østerssopp på kaffegrut. Østerssopp er en fantastisk smakfull sopp. Sunn er den også. Og det som er ekstra flott er at østerssopp kan dyrkes frem på restene av dagens kaffekopp. Vi snakker litt om hvorfor kaffegrut egner seg godt for østerssoppdyrking og hvilke kriterier som er viktige for å lykkes. Vi går gjennom fremgangsmåten for østerssoppdyrking og belyser de ulike stadiene i prosessen. Deretter går vi over til den praktiske biten hvor du får blande din egen dyrkingspakke med soppsporer og kaffegrut.Dyrkingspakken får du ta med hjem. Ved riktig oppbevaring vil den i løpet av 5-6 uker produsere en første flush med supersunn og deilig østerssopp. Og mer sopp kan det bli, ved å følge oppskriften du lærer på kurset. Etter dyrkingspakkene er laget blir det en liten omvisning hvor du får se hvordan vi i to 40 fot containere dyrker frem rundt 30 kilo østerssopp i uka. Ved overskudd blir det mulighet til å kjøpe sopp med seg hjem. Kurset og omvisning varer 2 1/2- 3 timer (litt avhengig av antall deltagere og mengde spørsmål). Underveis byr vi på te og kaffe. Og litt snacks. Deltageravgift inkluderer alt av materialer og ingredienser til å lage dyrkingspakken. Det er også mulighet til å kjøpe ekstra soppsporer og dyrkingsposer. Da med bestilling på forhånd. Se her: https://www.gruten.no/produkt/soppsporerNB: Dette er et kurs om dyrking av østerssopp i kaffegrut. Kursholder har verken kunnskap som kreves eller mulighet til å berøre alle aspekter knyttet til det å dyrke sopp. Om du ønsker mer info om soppdyrking anbefaler vi bøkene til Paul Stamet
 • Aktivitetsløype på Linderudgård
  1. juni 2020 – 25. juni 2020 @ Museene i Akershus – Linderud gård, Trondheimsveien 319, 0593 Oslo, Norge
  Utforsk Linderud Gård! Linderudgård, Linderud Nærmiljøhage, Nabolagshager og Oslo Living Lab har laget en aktivitetsløpe med quiz, så du kan få deg en fin tur rundt den vakre gården. Følg skiltene (fra Trondheimsveien eller Linderud Senter) rundt løypa og se hvor mange spørsmål du kan svarene på! Spørsmålene passer for både barn og voksne. Det er også en ekstra sløyfe for dere som ønsker litt ekstra utfordringer.Quiz’en har 12 spørsmål som henger på poster rundt på Linderud gård. På hver post er det en plakat med et spørsmål, og et hint til hvor du kan finne neste post. Notér deg svarene på hvert spørsmål (se nedenfor) på et ark eller på mobilen din. Når du har funnet alle svarene, sender du de til oss i en PM til Linderud Nærmiljøhage på Facebook. Da er du med i trekningen om premier! Husk å ta forholdsregler mot coronasmitte; hold avstand, vær max 5 personer i gruppa, husk håndhygiene og ikke ta på quizplakatene. Aktivitetsløypekart finner du på facebook: https://www.facebook.com/Linderudn/photos/gm.240429370377823/134268434853606/?type=3&theater
 • Hjemlig Ølfestival 2020 med Beer Enthusiast Norway
  12. juni 2020 – 13. juni 2020 @ Online på facebook
  Norges første digitale ølfestival? Velkommen til Hjemlig Ølfestival 12. og 13. juni! Opplev den etterlengtede og savnede ølfestivalstemningen sammen med gode venner. Skål med andre ølnerder, diskutér smaker, ølstiler og ingredienser. Du bestemmer selv hvilke øl du ønsker å smake på festivalen. Hvert bryggeri legger ut tre øl som de «serverer». Disse kjøper du inn på polet/i butikken før festivalen. Gå gjerne sammen med et par gode venner, så får dere «festivalskjenkinger» fra hver flaske/boks. Facebook arrangement: https://www.facebook.com/events/1329491993907946/
 • Bilvask med Furuset Fotball
  13. juni 2020 @ 11:00 – 15:00 @ Tevlingveien 5, 1081 Oslo, Norge
  Bli med å støtt fotballen på Furuset, få bilen din vasket lørdag 6.juni fra kl. 11:00 på Furuset stadion. Vi har kaffe og is mens du venter på ren bil. Vi håper at dette kan bli en tradisjon for klubben. Vi lover bra stemning, ren bil og ivaretatte smittevernsregler

Søndag 14.juni

 • Aktivitetsløype på Linderudgård
  1. juni 2020 – 25. juni 2020 @ Museene i Akershus – Linderud gård, Trondheimsveien 319, 0593 Oslo, Norge
  Utforsk Linderud Gård! Linderudgård, Linderud Nærmiljøhage, Nabolagshager og Oslo Living Lab har laget en aktivitetsløpe med quiz, så du kan få deg en fin tur rundt den vakre gården. Følg skiltene (fra Trondheimsveien eller Linderud Senter) rundt løypa og se hvor mange spørsmål du kan svarene på! Spørsmålene passer for både barn og voksne. Det er også en ekstra sløyfe for dere som ønsker litt ekstra utfordringer.Quiz’en har 12 spørsmål som henger på poster rundt på Linderud gård. På hver post er det en plakat med et spørsmål, og et hint til hvor du kan finne neste post. Notér deg svarene på hvert spørsmål (se nedenfor) på et ark eller på mobilen din. Når du har funnet alle svarene, sender du de til oss i en PM til Linderud Nærmiljøhage på Facebook. Da er du med i trekningen om premier! Husk å ta forholdsregler mot coronasmitte; hold avstand, vær max 5 personer i gruppa, husk håndhygiene og ikke ta på quizplakatene. Aktivitetsløypekart finner du på facebook: https://www.facebook.com/Linderudn/photos/gm.240429370377823/134268434853606/?type=3&theater
 • Hjemlig Ølfestival 2020 med Beer Enthusiast Norway
  12. juni 2020 – 13. juni 2020 @ Online på facebook
  Norges første digitale ølfestival? Velkommen til Hjemlig Ølfestival 12. og 13. juni! Opplev den etterlengtede og savnede ølfestivalstemningen sammen med gode venner. Skål med andre ølnerder, diskutér smaker, ølstiler og ingredienser. Du bestemmer selv hvilke øl du ønsker å smake på festivalen. Hvert bryggeri legger ut tre øl som de «serverer». Disse kjøper du inn på polet/i butikken før festivalen. Gå gjerne sammen med et par gode venner, så får dere «festivalskjenkinger» fra hver flaske/boks. Facebook arrangement: https://www.facebook.com/events/1329491993907946/
 • DNT – rundt lutvann med bading. FOr voksne 26-45 år. OBS Påmelding
  14. juni 2020 @ 10:30 – 15:00 @ Østmarkseteren Restaurant, Østmarkveien 140, 0687 Oslo, Norge https://vandregruppa.dnt.no/aktiviteter/122496/884255/?_ga=2.143360560.488740031.1591355798-304690135.1591355798 . Hva med å nyte sommeren med hyggelige folk ute i naturen? Vi legger opp til en passe krevende tur med innlagt badepause på slutten. Turen vi har planlagt er på ca 10 km og med mye stigning. Vi kommer til å gå på sti.  Vi møtes nederst ved bommen på parkeringsplassen ved Ulsrudvann/Østmarksetra kl 10.30. Her er det gode muligheter for å parkere, hvis du kommer med bil. Alternativt kan du ta t-banen til Ulsrud. Husk i så fall å legge inn minst ti minutter på å gå opp til møtestedet. Ta med deg mat og nok drikke, hvis det er varmt. Det er ikke mulig å kjøpe noe underveis. Husk også badetøy.  på grunn av situasjonen rundt korona-viruset, er det påkrevd at alle som er med på turer melder seg på. Bruk den rød knappen på høyre side.
 • Øvre Fossum Gård: Knøtte drop in – ponniridning
  14. juni 2020 @ 13:30 – 14:00 @Øvre Fossum Gård A/L, Fossumveien 81, 0988 Oslo, Norge
  Dette er turen i skogen/nærområdet rundt stallen på ca 30 min. 
  Pris:  kr 150,-
  Tid: søndager kl 13:30 ( oppmøte 15 min før  – ingen påmelding)
  Knøtte drop in timen er en tur i skogen/nærområdet rundt stallen på ca 30 min, for barn mellom 4 -7 år. Det er viktig at alle barn som skal ri har med en voksen som kan leie ponnien. Oppmøte er 15 min før timen starter.
  Det er ingen krav til ridekunnskaper for å være med på knøtte drop in timen.
Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *