Stolpejakten 2020


Ny sommer = Ny stolpejakt

Kategori: Gåtur, opplevelse, nærmiljø
Egnet for: Barn, Voksne, Ungom, Rullestol, Barnvogn, Sykkel, Hund
Pris: Gratis
Bydel: Hele Groruddalen

Hos Sommer i Groruddalen elsker vi stolpejakten i Groruddalen! På mange av aktivitetene vi vil gjøre i sommer, vil det å finne stolper være en del av opplevelsen. Her er derfor litt informasjon om Stolpejakten.

Stolpejakten er en koselig familieaktivtet som fører til at man bli mer kjent i lokalmiljøet sitt, og den passer for mennesker i alle aldre.. Den går ut på å finne stolper plassert rundt i nærområdet, og registrere disse . I følge stolpejakten selv tar de sikte på å » legge til rette for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i byen og distriktet»

Hvordan fungerer det?
Stolpene er markerte på Stolpejakten Groruddalens kart. Dette får en både som fysisk kart, og det kan lastes ned i stolpejakten appen ( se nederst for kartinfo). En følger kartet for å finne en stolpe. Erfaringsmessig er det best å følge det manuelle kartet, men registrere stolpen i appen. (app-kartet er lite)
Stolpene finnes i fire farger og vanskelighetsgrader:

  • GRØNN – veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol
  • BLÅ – enkel
  • RØD – medium
  • SVART – vanskelig

Når en har funnet stolpen, kan denne enten registreres manuelt ved å skrive ned kodenummeret på stolpen, eller ved å scanne den i appen. For manuell registrering noteres koden rett på kartet, som senere sendes inn. For elektronisk registrering brukes enten Stolpejakten-appen for å scanne stolpenes QR-koder, eller innplotting av koden i din konto på stolpejakten.no. Ved å bruke Stolpejakten-appen vil registrerte stolper synkroniseres med hjemmesiden neste gang den mobile enheten er på nett. Synkronisering kan også gjøres manuelt fra appen. Ønsker du å benytte appen må du på forhånd registrere en bruker på stolpejakten.no. Her kan man også legge til familiemedlemmer, slik at stolpene man finner blir registrert på alle familiemedlemmene hver gang.

En kan vinne premier fra stolpejakten. En stolpe tilsvarer ett lodd, så jo flere stolper en registrere, jo flere sjanser har en til å vinne. .

 

Kartinfo:
Stolpejaktenappen kan lastes ned her i Googleplay og her i appstore.
Fysiske kart finner du på:

  • Norli Bok Grorud,
  • Esso Kalbakken
  • Esso Tveita
  • Cirkle K på Bjerke
  • Lokalavisens lokaler på Grorud

For hver stolpe en tar får man et lodd i stolpejaktenlotteriet. Her kan man vinne bl.a gavekort fra Oslo sykkelverksted og gavekort fra Grorud senter. Barn under 12 år som finner 5 stolper kan få premie ved å møte opp på avslutningen på Grorud senter 10.november. Alle over 12 som finner minst 40 turmål får også en premie, og de som finner 80 stolper (i Groruddalen) får både diplom og premie fra Stolpejakten.

Fornøyd med premiene for stolpejakten 2017

Stolpejakten Groruddalen informerer:

«Årets tema er Idrettshelter i Groruddalen. Og vi har funnet frem til nesten 80 stykker av dem fra en hundre år lang idrettshistorie. Lista ligger høyt for å få en stolpe oppkalt etter seg. Men vi håper dette er en morsom vri på årets stolpejakt. Du kan lese en kort historie om hver enkelt ved å klikke på infoknappen i appen eller på nettsiden. Der er også videre linker.

Vi henstiller til alle om å følge myndighetenes smittevernanbefalinger. Hold avstand og vent på tur for scanning av stolpe om det er flere der samtidig. Ikke ta på stolpene.
Vi henstiller også alle til å la bilen stå og gå på tur. Ikke kjør til stolpene, det blir for dumt. De aller fleste stolpene er også tilgjengelig med rullestol.

Vi ønsker alle riktig fine turer i Groruddalen!»

 

For mer informasjon om stolpejakten se: stolpejakten.no

Stolpejakten Groruddalen arrangeres av Lillomarka O-lag.


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (10). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *