Friluftslivets uke.


I anledning friluftslivets uke som er denne uken, poster vi denne artikkelen om rundtur rund steinbruvann fra 2017. Vi anbefaler også uteglade mennesker å sjekke nettsidene for friluftslivets uke for aktiviteter i Oslo.

 

Kategori: tur
Passer for:  Barn, ungdom og voksne, barnevogn, sykkel, Rullestol, hund
Bydel;  Lilloarka
Pris; Gratis

En vakker Søndags ettermiddag tok vi turen ut. Vi kjørte opp til Markaparkeringen øverst i Bergensveien, og gikk inn mot Marka. Steinbruvann kalles av enkelte Groruddalens Songsvann. Rundt vannet er det ca 3 km, og er en perfekt lengde for både enkel turgåing og for jogging. Vi gikk for det første i dag, To voksne, to barn og en hund. Det fine med Steinbruvann er at det går en fin Grusvei langs hele bredden, og derfor er denne turen tilgjengelig både for gående og for rullende, om det er med Rullestol, barnevogn eller sykkel.

 

Det bugnet av liv rundt Steinbruvann denne søndagen og selv om være ikke var det varmeste var det til og med en to-tre som hadde våget seg ned i vannet. Veien ved Steinbruvann er inngangsporten til Lillomarka, og langs veien – samt opp i skogen ligger naturens goder og venter på en. Vi så (og plukket) rikelig med blåbær, her er også tyttebær og bringebær og om en bedømmer fra kurvene til noen vi passerte er det også sopp å finne hvis en vet hvilken sti en skal ta.

Vi gikk som nevnt «bare» rundt Steinbruvann i dag, og fikk med oss noen blåbær på turen. Ca halvveis satte vi opp vår Ticket To The Moon Hammock for å hvile litt i, og fant frem gassbrenneren og gjorde oss klar til å lage middag. Det skal ikke så mye til for å få til et koselig måltid i det fri, men det trenger gjerne litt forberedelse. I dag lagde vi Arme Riddere og pannekaker på brenneren, samt kokte vi en kanne med kaffe til Mor og Far. på Forhånd hadde vi skjært opp brød, og blandet røre både til Arme Riddere(oppskrift her) og Pannekaker(oppskrift her) som vi hadde på brusflasker. Begge fikk tilført noen blåbær vi hadde funnet i skogen, og vi hadde i tillegg med oss jordbærsyltetøy på klemmeflaske og litt melis. Ikke ukens sunneste middag – men desidert ukens koseligste middag. Lite slår en middag i det fri. Vi spiste og koste oss ved vannet noen timer, før vi pakket sammen, kastet søppelet i en søppelkasse og gikk ned til bilen igjen.


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *