På rumpetrolljakt på Trollvann


Aktivitet: Tur
Passer for: Voksne, Ungdom, Barn, rullestol (får ikke kommet helt ned til vannet, men kan følge de fine turveiene), barnevogn, hund.
Bydel: Lillomarka
Pris: Gratis
Ankomst: se nederst i artikkelen
Ta med: Hov om du har (kan fint fanges med fingrene) og en liten boks for å kunne se på rumeptrollene

Trollvann er et vann i Lillomarka, kjent for å skulle ha mange rumpetroll. I følge Lillomarkas venner stammer nettopp navnet fra det faktum at trollvann har mange rumpetroll. Trollvann skal være kort for Rumpetrollvann. Vi pakket hov og en liten boks for å studere rumpetrollene i, og la i vei. Vi bestemte oss for å gjøre jakten til en tur, og parkerte derfor ved linderudkollen og gikk derfra. Det er derimot fullt mulig å kjøre til Trollvann og parkere der.

Turen fra Linderudkollen til Trollvann er ca 2 km om man følger turveiene sli vi gjorde siden vi hadde rullestol. Dette er også veien en må ta med barnevogn. Velger man derimot å ta stiene, er strekningen 1,5 km. Vi gikk så raskt barneføttene klarte, med avstikkere for å se på planter og for å plukke granskudd til å tygge på, og brukte rundt én time på disse 2 km.

Vel framme på Trollvann fant vi først ingen rumpetroll. Dette var rart, alle vi hadde snakket med, og kjappe internettsøk sa at Trollvann skulle være full av rumpetroll. Vi tenkte oss om, og trekte helt ned til enden av vannet, for å se om vi hadde bedre lykke i sivet der nede. Det hadde vi. Her fant vi mange rumpetroll, og fikk fyllt på den lille boksen vår for å studere dem. Det er noe så fascinerende med rumpetroll, der de svømmer rundt ilsynelatende helt på måfå, og bare venter på å bli utviklet. Barna studerte Rumpetrollene godt, før vi slapp dem ut igjen i vannet. (Det er ikke tillatt for privatpersoner å ta med seg rumpetroll, egg eller frosker fra dammen de hører til i. Kun personer med spesiell tillatelse for dette, eller de som skal benytte dem i utdanningsformål (skoler og barnehager) har lov til dette. Slipp dem derfor ut igjen, dersom du fanger noen.)

 

Da vi gikk tilbake mot midten av dammen så vi derimot det vi hadde gått rett forbi da vi gikk og lette etter rumpetrollene. En enorm samling av rumpetroll, rett ved brygga. Så mange rumpetroll at vannet var nesten helt sort. Vi skjønte da at vannet med rette fortjener sitt navn.

 

 

 

 

Dette er veien vi gikk. Vi fulgte turveiene, med skilting fra Linderudkollen til Trollvann. Denne turen var ca 2km lang. Alternativt kan man følge de rødstriplete stiene. Turen vil da være 1.5km lang. Dette kartet er hentet fra ut.no

 

Ankomst:
For å komme seg til Linderudkollen kan du ta :

  • kjøre til Linderudkollen og parkere der
  • Ta buss til Linderudkollen busstopp og gå resten av veien opp

 

Ønsker du å dra direkte til Trollvann kan du:

  • Kjøre til Trollvann øverst på Grefsen og parkere der
  • Ta buss 56 til Trollveiskrysset, og gå de resterende 669 meterne opp til trollvann.

Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *