På fisketur ved Kapteinsputten


Aktivitet: Tur, Fiske
Passer for: Voksne, Ungdom, Barn, rullestol (får ikke kommet helt ned til vannet, men kan følge de fine turveiene), barnevogn, hund.
Bydel: Lillomarka
Pris: Gratis
Ankomst: se nederst i artikkelen
Ta med: Fiskestang, agn og hov om du har.
Distanse: 2,2 km fra parkeringen på trollvannsstua til Kapteinsputten langs turveiene (1,5km om en velger stiene)

 

En fin sommerdag bestemte vi oss for å teste ut ett av Lillomarkas fiskevann som vi tidligere ikke har prøvd, nemling Kapteinsputten(eller svartputt som den også kalles) ved Linderudkollen. Vi bestemte oss for å gjøre en fin gåtur ut av fisketuren, og gikk derfor fra Trollvannsstua på Grefsenkollen, og fulgte de fine turveiene opp til Kapteinsputten og Linderudkollen. Siden jeg kjører rullestol, valgte vi å ta Turveiene, som er godt tilrettelagt for rullende turgående.

Vel framme på Kapteinsputten kunne vi se fiskene sprette og var spente på om vi i dag kom til å få napp. I følge Oslo Fiskeadministrasjon skal det være rikelig med abbor i vannet, men også være mulig å få en og annen ørret og karuss. Vi satte oss på brygga, og kastet ut snøret med marken vi hadde gravd opp fra hagen på kroken.

Selv om det regelrett kokte rundt oss med fisk som hoppet hadde vi ikke noe hell med fisk på brygga. Vi mistenkte det var for mye folk på denne siden av vannet, og trasket derfor noen meter ekstra til skyggesiden av vannet, og håpet vi skulle ha mer hell her.

 

Vi kastet ut snørene og lot marken ligge i vannet. Det er ikke alltid like enkelt for barn å forstå at den beste måten å få fisk på er å la agnet(marken) ligge i vannet, og ikke dra det inn og ut. Spesielt når barna er mest vant til å fiske i sjøen i Nordnorge. Ferskvannsfisk er jo som kjent langt mer sky enn saltvannsfisken, og når det er mark, og ikke spinner, flue eller wobbler som brukes, ja da må den få ligge helt stille, selv om det er litt kjedelig å vente.

Lykken blir derfor ekstra stor når fisken biter på. Guttungen hvinte av fryd da han dro opp en sprellen liten abbor. Fisken hadde størrelsen vi nordlendinger gjerne kaller «kattestørrelse». Altså så liten at kun en katt vil ha nytte av dem, og vi valgte derfor å sette den ut igjen, i håp om at den vil vokse seg større.

 

Før vi gikk hjem igjen kjøpte vi oss en kanelbolle og en kvikklunsj på kafeen på Linderudkollen. Kapteinsputten er også tilrettelagt for bading, og det fins garderober, dusjer og toaletter på Linderudkollen.

 

Dette er veien vi gikk. Vi fulgte turveiene, med skilting fra Trollvann til Linderudkollen. I begynnelsen peker skiltene mot stiene, de første skiltene må derfor ignoreres om dere ønsker å gå denne turen langs turveien. Denne turen var ca 2,2km lang. Alternativt kan man følge de rødstriplete stiene. Turen vil da være 1.5km lang. Dette kartet er hentet fra ut.no


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *