Oppdagelsestur gjennom Bekkedalen på Årvoll 2


Aktivitet: Skogstur / Oppdagelsestur
Passer for: Voksne, barn
Bydel: Bjerke

Hovinbekken er omtalt med mange navn (bla. Klosterelva, Nonneelva og Munkebekken) og er som en pulsåre i dalen, og har mange kilder: Grefsenåsen, Kapteinsmyrene, Linderudseterhøgdene og Årvollåsen før den ender sin ferd i  Akerselva.

Gjennom Bekkedalen på Årvoll er det anlagt trapper og tursti langs bekken. Det er også blitt satt opp plakater med informasjon om de ulike treslagene i dalen.

Vi var på oppdagelsestur gjennom Bekkedalen og beundret alle trær, planter, blomster og fugler som dalen skjuler. Floraen i dalen er imponerede og alsidig, det er registrert 112 ulike plante – og treslag. Bekkedalen er samtidig utpekt som et av de mest verneverdige løvskogområder i Oslo. Hovedårsaken til den frodige vegetasjonen i Bekkedalen er at området for ca 10.000 årsiden lå under vann. Strandlinjen gikk på den tiden omtrent ved Tonsenhagen skole.

En fin og lærerik tur! Bør besøkes 🙂

 

 


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (9). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 tanker om “Oppdagelsestur gjennom Bekkedalen på Årvoll

 • Mina Vaghei

  Hei
  Jeg lurte på hvor ligger de mange trappene på Årvoll på kartet?
  Jeg tenkte kanskje du kan hjelpe meg. Det er sirka 240 trappetrinn.
  Med vennlig hilsen
  Mina Vaghei

  • Aina Kirkerud Innleggsforfatter

   Hei Mina 🙂 litt usikker på hva du er ute etter her.. kan det være Linderudkollen hoppbakke? Dit kan man gå fin tur gjennom skogen fra Årvoll og opp ovarennet er det vel ca 240 trapper til nydelig utsikt på toppen 🙂