Oppdagelsestur gjennom Bekkedalen på Årvoll 3


Aktivitet: Skogstur / Oppdagelsestur
Passer for: Voksne, barn
Bydel: Bjerke

Hovinbekken er omtalt med mange navn (bla. Klosterelva, Nonneelva og Munkebekken) og er som en pulsåre i dalen, og har mange kilder: Grefsenåsen, Kapteinsmyrene, Linderudseterhøgdene og Årvollåsen før den ender sin ferd i  Akerselva.

Gjennom Bekkedalen på Årvoll er det anlagt trapper og tursti langs bekken. Det er også blitt satt opp plakater med informasjon om de ulike treslagene i dalen.

Vi var på oppdagelsestur gjennom Bekkedalen og beundret alle trær, planter, blomster og fugler som dalen skjuler. Floraen i dalen er imponerede og alsidig, det er registrert 112 ulike plante – og treslag. Bekkedalen er samtidig utpekt som et av de mest verneverdige løvskogområder i Oslo. Hovedårsaken til den frodige vegetasjonen i Bekkedalen er at området for ca 10.000 årsiden lå under vann. Strandlinjen gikk på den tiden omtrent ved Tonsenhagen skole.

En fin og lærerik tur! Bør besøkes 🙂

 

 


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (10). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 tanker om “Oppdagelsestur gjennom Bekkedalen på Årvoll