Fra i fjor: Tur rundt Steinbruvann med middag i det fri


Kategori: tur
Passer for:  Barn, ungdom og voksne, barnevogn, sykkel, Rullestol, hund
Bydel;  Lilloarka
Pris; Gratis

En vakker Søndags ettermiddag tok vi turen ut. Vi kjørte opp til Markaparkeringen øverst i Bergensveien, og gikk inn mot Marka. Steinbruvann kalles av enkelte Groruddalens Songsvann. Rundt vannet er det ca 3 km, og er en perfekt lengde for både enkel turgåing og for jogging. Vi gikk for det første i dag, To voksne, to barn og en hund. Det fine med Steinbruvann er at det går en fin Grusvei langs hele bredden, og derfor er denne turen tilgjengelig både for gående og for rullende, om det er med Rullestol, barnevogn eller sykkel.

 

Det bugnet av liv rundt Steinbruvann denne søndagen og selv om være ikke var det varmeste var det til og med en to-tre som hadde våget seg ned i vannet. Veien ved Steinbruvann er inngangsporten til Lillomarka, og langs veien – samt opp i skogen ligger naturens goder og venter på en. Vi så (og plukket) rikelig med blåbær, her er også tyttebær og bringebær og om en bedømmer fra kurvene til noen vi passerte er det også sopp å finne hvis en vet hvilken sti en skal ta.


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *