Forskerfabrikken på Linderud senter


På Lørdag besøkte Forskerfabrikken Linderud senter. VI tok turen for å teste ut det de hadde å tilby.
På Standen til Forskerfabrikken kunne barna få teste ut flere aktiviteter.
De kunne lage bånd, figurer og smykker med UV-perler. Spesielle perler som er hvite mens de er inne, men med en gang de kommer i sollys skifter de farge. Perlene skifte farge forde molekylene i perlen reagerer på Ultrafiolett stråling.

Barna fikk også lage slim med hjelp fra en av  forskerfabrikkens hjelpere.

Tilslutt var det mulig å se i mikroskop på forskjellige ting, f.eks Valmuefrø, gress og blader.

Ved Mikroskopene lå det en helt ekte dinosaurbæsj! Her kunne barna gjette på hvor gammel bæsjen var.

 

Forskerfabrikken er en sosial entreprenør som arbeider for at flere barn og unge skal bli mer interessert i realfag, og bidra til at de forstår disse fagene bedre. De tilbyr kurs i forskning og teknologi på linje med andre kultur- og fritidsaktiviteter som musikk, dans og sport. Les mer om Forskerfabrikken her. Forskerfabrikken har egen nettbutikk, der du kan kjøpe forskjellige eksperimenter, aktiviteter og andre vitenskapelige ting, som slim, mikroskop – og UV-perlene som er nevnt over.


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *