Gårdsbesøk på Nordtvet gård


Kategori: Gårdsbesøk
Passer for:  Barn og voksne, sykkel, Rullestol, barnevogn
Bydel; Grorud
Pris; Gratis

Vi besøkte Nordtevtgård en søndag, her fikk vi hilse på grisene, kaninene, hønene, eslet Mylla og shetlandsponnien Lillebror. Mina (7) fikk også prøve seg på runderidning med ponni. Dette var morsomt og tiden gikk fort. Plutselig hadde vi vært der i to timer :-).

Gården er åpen hver søndag fra kl 12:00-15:00 så fremt det er besøkende og vær til å ferdes ute.

En gang i året,om høsten, arrangeres også barnas dag på Nordtvet går hvor det arrangeres runderidning, ansiktsmaling, matservering, og mye annet morro.

Historisk informasjon fra oppdaggroruddalen.no:

Nordtvet er ikke nevnt i kilder fra middelalderen, men i jordebøkene fra 1570-årene er den oppført under Hovedøya kloster. Den var krongods fra 1610–82, og deretter i privat eie.

I 1936 var gården på 350 mål dyrket mark og noe skog, og ble kjøpt av Otto Møller. Møller hadde nesten 60 melkekyr, hest, hønseri og gartneri. Driftsbygningen fra 1936 var svært moderne for sin tid, og gården hadde melkemaskiner, automatisk vanning og kjølelager. En melkekjører brakte melk med hest og vogn til faste kunder. I slutten av 1930-årene leverte gården melk til kunder i området omkring Carl Berners plass, og på Kjelsås og Grefsen.

I 1947 ble store deler av gården ekspropriert til boligbygging og gårdsdriften avviklet. Drengestua ble revet i 1987, og på det stedet hvor den hadde stått ble det reist et stabbur i 1994. Stabburet fra ca. 1790 sto opprinnelig på Nedre Grorud gård, og har et karakteristisk sekskantet klokketårn dekorert med seks linormer. Groruddalen Historielag holder i dag til i stabburet. Det drives fremdeles gartneri og hagesenter ved gården, og i driftsbygningen holder et ridesenter til. Gårdsanlegget er regulert til bevaring etter Plan- og bygningsloven.

 

Ankomst til gården: Lett fremkommelighet med kollektivt trafikk.
Ta T-bane 4/5 mot vestli å gå av på Kalbakken. Her er det 5 min gange til gården.
Har du vansker med å finne gården på gps, plott inn Nordtvet bad så finner du frem.
Det er også parkeringsplass ved Grorud Samfunnshus som er på andre siden av veien.

Følg gården for informasjon og arrangementer på deres facebookside.

Vi kommer veldig gjerne på besøk igjen!

 


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (10). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *