Deichman Nordtvet Bibliotek


Aktivitet: Bibliotektsbesøk, lesing
Passer for: Voksne, ungdom, barn,, Barnevogn, Rullestol
Bydel: Grorud
Pris: Gratis
Parkeringsmuligheter: Rikelig Grorud samfunnshus
Ankomst: T-bane 4 eller 5 til Kalbakken,Gå ned Nordtvetveien, over kalbakkveien, til du får Biblioteket på høyre side. Buss 33 til Nordvetveien.
Adresse: Nordvetveien 28, 0952 Oslo

I vår serie om Bibliotekene i Groruddalen, vil vi i dag anbeale Nordtvet Bibliotek.
Nordtvet Bibliotek ligger i Grorud Samfunnshus på Nordtvet, midt mellom Nordvet skole og Nordvet gård.

Nordvet Bibliotek er en av de mindre bibliotekene i Groruddalen, men er et perfekt stoppepunkt for leseglade menneskere fra hele dalen, spesielt for dem bosatt på Kalbekken og Rødvet, som har biblioteket rett i nærheten.
Nordvet Bibliotek har hatt små innvendige oppgraderinger den siste tiden, og har gått fra å være boksete, litt platt og kjedelige, til å bli koselig og innbydende. Vi trengte mye hjelp da vi var på biblioteket, til å oppgradere lånekortet til meråpent, til levering og til å finne bøker – de ansatte på biblioteket var svært behjelpelige og kunne svare på alt vi lurte på.

I fjor var biblioteket stengt hele sommeren, men i år har de åpent, slik at man kan lese og låne bøker i ferien. Det er helt perfekt! Åpningstidene i sommer:

 

Vet du at Nordvet Bibliotek tilbyd meråpent. Det betyr at du kan besøke biblioteket uten betening, fra 07.00-23.00 hver dag. Du må bare registrere lånekortet ditt for meråpent på biblioteket først.

 

Har du hørt om sommerles? Dette er en sommeraktivitet der barna leser bøker hjemme, og registrerer dem på sommerles.no. Her er det også en sommerles-fortelling og et spill. Når barnet stiger i gradene, kan hun/han få premie som hentes på biblioteket. se mer på sommerles.no


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *