Tveten gård og parkkveld med Jørn Hoel


Aktivitet: Gårdsbesøk og konsert
Passer for:
Bydel: Alna
Pris: Gratis

 

Tveten var et gårdsbruk i Aker herred, nå Oslo kommune. Gårdsnavnet kommer fra norrønt þveitin, som betyr ‘utskilt engstykke’. Dette navnet peker mot at gården ble rydda før vikingtida.

Tveten gård finnes datert i skriftlige kilder helt tilbake til 1408 da den ble lagt under Hovedøya kloster. Etter dette har gården hatt flere private eiere frem til den ble solgt til Oslo kommune i 2006.

I dag benyttes gården til kulturelle arrangementer samt at det drives et seniorsenter, aktivitetshus i Velsestua og fritidsklubb (5-10 klasse etter skoletid) på gården. I Rullehuset har blant annet Hellerud historielag og Tveten Gårds venner lokaler. Det står også fremdeles hester i stallen. Kulturetaten håper også på å få etablert et nytt og spennende spsiested i gårdens kafelokaler.

Parkkvelder på Tveten gård har lange tradisjoner, og i år er intet unntak. På selveste St. Hansaften inviterte Bydel Alna til parkkveld på Tveten gård, og stemningen var på topp da Jørn Hoel stod på scenen. Han er blant annet kjent for låtene «Har en drøm» og «Ei hand å holde i».  Tidligere har artister som blant annet Wenche Myhre, Benny Borg og Mikael Wihe stått på scenen. Arrangementet var for hele Oslos befolkning og en gratis kulturgave fra Bydel Alna.

Bydelen er i gang med planleggingen av flere parkkvelder, følg med på Bydel Alnas Facebookside hvor du får de første  nyheter om parkkveldene.

 

Adkomst:

Kollektiv:
Ta t-banen til Tveita og gå gjennom skolegården til Tveita skole. Gården (Tvetenveien 101) ligger rett bak skolen.

Parkering:
Parkeringsplassen endenfor Tveita Senter.

 

 

«Tveten gård aktivitetssenter er et sosialt møtested for pensjonister og trygdede i alderen 50+. Her kan du være med på ulike turer, ha sosialt samvær og samtidig få god og varm mat til en rimelig pris.

 • Mandag: 10:00 – 14:00
 • Tirsdag: 10:00 – 14:00*
 • Onsdag: 10:00 – 14:00
 • Torsdag: 10:00 – 14:00
 • Fredag: 10:00 – 14:00
 • Lørdag: Stengt
 • Søndag: Stengt

*stengt hver tirsdag i juli på grunn av ferieavvikling.»

 

 

«Veslestua ligger idyllisk til på Tveten gård og er et møtested for personer med psykiske problemer. Du trenger ikke henvisning for å komme til oss. Det er fint om du ringer og avtaler når du kommer, slik at vi kan ta deg imot på en god måte.

 • Mandag: 10:00 – 14:30
 • Tirsdag: 10:00 – 14:30
 • Onsdag: Stengt
 • Torsdag: 10:00 – 14:30
 • Fredag: 10:00 – 13:00» 

 

 


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (10). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *