Hageomvisning på Linderud Gård


Aktivitet: Hageomvisning
Passer for: Voksne, Ungdom, Barn,
Bydel: Bjerke
Pris: Voksen: kr 100,- / Barn: kr 30,-

Linderud Gård ligger majestetisk til langs med Trondheimsveien med sin lange allé med lindetrær opp mot det enorme hovedbygget, omringet at et nydelig parkanlegg. Linderud Gård driftes i dag som Museum av Museene i Akershus. Gjennom store deler av året er gården åpen for publikum og arrangerer en rekke aktiviteter, som blant annet konserter, forestillinger og utstillinger. I vår kalender har vi flere arrangementer fra Linderud Gård.

Annen hver søndag, i perioden 3.juni – 23.september, arrangeres hageomvisning på Linderud Gård, og denne helgen var vi på besøk. Hage-entusiastiske kunsthistoriker Anne Sollund guidet oss rundt og fortalte om hagens hemmeligheter.

I hagen er det en 200 meter lang tunell av lindetrær fra 1750-årene, og sør for hovedbygningen er hagen terrasert i flere nivåer med plener, grusganger, bed, eplehage, hasseltunnel, damanlegg og lindehall.

Vi fikk blant annet høre om den Grå Damen som går igjen på gården, samt hvordan dagliglivet i hagen vat på 1800-tallet. Vi vil ikke røpe alle hagens hemmeligheter i dette innlegget, men anbefaler alle å avlegge et besøk! 😉

 

Linderud Gård har egen nettside, og egen Facebookside. Her finner du arrangementer, informasjon om priser og annen informasjon du skulle trenge.

 

Adkomst:

Kollektivt:

T-bane linje 4 og 5 til Linderud eller buss 31

Parkering:

Parkeringsplass på Linderud senter

Se også detaljert vei beskrivelse på Linderud Gårds nettside: https://mia.no/linderud/besok


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (10). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *