Stolpejaktmarsjen


Stolpejakten i Groruddalen arrangerte på lørdag stolpejaktmarsjen i Lillomarka. 10 pop-up stolper ble plassert ut i Lillomarka, og en kunne velge mellom å ta tre forskjellige ruter; en kort på 3km (med 3 stolper), en mellomlang på 5,5km (med 5 stolper) eller en lang på 13km (med 10 stolper). Marsjen startet på Badedammen. Alle gikk hver for seg, i sitt eget tempo, og de som kom tilbake til Stolpejakten i Groruddalens stand ved Badedammen før klokken 15 fikk premie.

Vi kom oss opp til Lillomarka rundt 11.30, og la i vei. Vi var ikke sikre på hvilken rute vi ville ta før vi startet, og bestemte oss for å gå så langt vi klarte. Vi hadde med rullestol, og var derfor avhengig av å gå hvor det var turveier. De rutene som gikk over sti var derfor utelukket (halve den mellomste ruten). Vi endte derfor med å ta alle stolpene på den korte ruten, og tok turen opp til Romstjern for å ta den stolpen som står der. Vi tok lunsjpause ved Romstjern, før vi gikk ned tilbake til Badedammen. Der endte vi turen med å vasse litt, og fikk premier fra Stolpejakten i Groruddalen: Barna fikk t-skjorter og de voksne fikk et Håndklede.

Stolpene fra Stolpejaktmarsjen vil stå ute resten av stolpejaktsesongen. Kartet ser du under her. Kartet kan også finnes i Stolpejaktappen. Du må laste ned et eget kart for lillomarka. gå inn på kart, velg Oslo Groruddalen, så får du opp to kart. Last ned Lillomarka. I tillegg til disse 10 nye stolpene står det et par Stolper i Lillomarka, som på Ravnkollen, og ved inngangen til turveien øverst på Ammerud ved Alnusjøen. I Lillomarka kan man altså komme godt på vei med innsamling av stolper.


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *