Bading på Vesletjern


Aktivitet: Bading
Passer for: Voksne, ungdom, barn, hund, Barnevogn, Rullestol(for bading med rullestol anbefaler vi Badedammen, hvor det er rampe),
Bydel: Lillomarka
Pris: Gratis
Parkeringsmuligheter: Rikelig ved Apalløkka skole og Greibanen
Ankomst: T-bane til Rødvet, kalbakken eller Ammerud. Gå fra Banen opp til vannet, ca 15 min.

Varmen kommer tilbake nå, om værmelidngen holder, og vi vil derfor dele denne turen til Vesletjern med dere.,Forrige gang det var varmti så vi oss nødt til å trekke til et badevann for å holde kroppstemperaturen vår nede. Vi tok derfor turen til Vesletjern, for å ta oss en dukkert. Vesletjern er et av fire badevann i, eller i umiddelbar nærhet til Bydel Grorud. De andre tre er Badedammen, Steinbruvann og Svarttjern.( I tillegg kan vi også inkludere Romstjern, som ligger innenfor Steinbruvann, selv om det strengt tatt ligger i Akershus fylke)

Vi var ikke de eneste som hadde trukket til Veletjern for å kjøle oss ned. Her satt folk på rad og rekke for å nyte været. Det var mange der, men ikke så mange at det føltes for trangt – alle hadde nok plass til seg og sitt.

Vi bevegde oss mot vannet, og tok de første skrittene uti. Vi fryktet iskalde føtter, men neida! Vannet var «varmt» jo! Den lange varmen har varmet opp tjernet, og varmen tilsvarte en man vanligvis finner sent på sommeren, ikke helt i begynnelsen. Det eldste barnet sprang ut i vannet, og kom ikke opp på 2,5 timer, annet enn for å spise litt frukt. Minstemann syns derimot at vannet var litt skummelt, og brukte lang tid på å mote seg opp for å gå uti. Når motet først var der, kom han ikke opp han heller

Brannvesenet kom for å sjekke om folk overholdte opptenningsforbudet. Et par skuffede ungdommer ble bedt om å slukke grillen sin, ellers holdt folk seg unna flammer. For de mange barna rundt Tjernet var det veldig stas at brannbilen kom, med hele fire ekte brannmenn! (opptenningsforbudet er for tiden over, men vi anbelfaler at alle som ferdes i marka opprettholder brann og redningsetatens anbefalinger)


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *