Stovnertårnet


Aktivitet:, Utendørsaktivitet, Tur til Stovnertårnet
Passer for: Barn, ungdom, voksne, rullestol, barnevogn, hund
Bydel: Stovner
Pris: Gratis

En fredag etter jobb tok vi en kveldstur til Stovnertårnet, som faktisk er Norges lengste tårn med sin 265 meter lange vei opp til toppen 15 meter over bakken (og hele 125 meter over havet). Stovnertårnet er en del av Stovnerløftet, og ble oppført høsten 2017.

Arkitektene bak Stovnertårnet sier det er inspirert av fuglens flukt opp i luften. Avsatsene er inspirert av fuglereder. Man ønsket å gi besøkende en vandring blant tretoppene.

På toppen av tårnet er det nydelig utsikt over hele Oslo, man ser helt til Oslo fjorden. Som en bonus på turen står det i år en stolpe fra stolpejakten. På vår kveldstur møtte vi på en familie på stolpejakt som løp hele veien opp til toppen, mens en annen familie nøt kveldsmaten på benken på toppen av tårnet. Stovnertårnet passer for alle, og er det du vil det skal være; et utsiktstårn, en attraksjon, en turvei, et møtepunkt, et fotomotiv, en romantisk arena, et fristed for tankene og mye mer.

Det finnes en kikkert i tårnet, denne koster det en ti-kroning å bruke.

Tårnet står i skogkanten og er er ett flott utgangspunkt for turer videre innover i marka. Oldtidsveien/pilgrimsleden starter blant annet rett ovenfor tårnet. Man finner også turveier videre til f.eks Liastua, samt gapahaukene Kjerringfred og Gubbero.

I området rundt tårnet er det anlagt park med benker og mulighet for piknik, og lek i aktivetesparken på Jesperudjordet (bare 100 meter unna).

Adkomst:

Kollektivtransport:
Nærmeste T-banestasjon er Stovner (linje 4 og 5 til Vestli), ca. 600 meter fra tårnet.

Parkering:
Det finnes kommunale, avgiftsbelagte parkeringsplasser utenfor bydelsadministrasjonen i Karl Fossums vei 30.


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (10). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *