Til topps på Linderudkollen


Kategori: Markatur
Passer for:  Barn, ungdom, voksne, hund
Bydel; Lillomarka
Pris; Gratis

Vi la ut på tur en rolig søndag formiddag.  Søndagsturen gikk denne gangen til Linderukollen i Lillomarka.

Linderudkollen er et idrettslanlegg, serveringssted, og tidligere støl i Lillomarka i Oslo. Stedet ligger idyllisk til ved Svartpytt. Husene har garderobe- og dusjanlegg, men ikke lenger overnattingsmuligheter.

Linderudkollen var stølen til Linderud gård, og en av de siste stølene i Akersdalen. Driften ble lagt ned omkring 1930.

Linderudkollen kan ankommes med turveier fra Solemskogen, Tonsenhagen, Trollvannstua, Årvoll og Breisjøen med veier til Ammerud og Grorud, samt vei videre til Lilloseter. Det er også mulighet for å kjøre helt frem og parkere på en stor og fin nyanlagt parkeringsplass rett nedenfor Linderudkollstua og hoppbakken. Parkeringsplassen har også ladestasjoner for el-biler.

Vi gikk alle de 432 trappetrinnene opp til toppen av hoppbakken. Det kilte litt i magen å være så høyt oppe. På toppen fant vi frem termos og drikkefalsker og nøt en kopp med kaffe og et glass saft. Utsikten var fantastisk!

Linderudkollstua er en kombinert markastue og sportsstue. Linderudkollstua har en kafe som dessverre var stengt ved vårt besøk, men de åpner igjen lørdag 5.august. Her kan man få kjøpt blant annet kaffe, saft og noe å bite i.

Åpningstider:
Tirsdag og Onsdag: 11 – 15
Lørdag og Søndag:  10 -16

 

Bakenfor marka-/sportstua er det også ett lite vann med badebrygget. Her er det fint med en forfriskende dukkert. Vi badet ikke, men vasset i vannkanten.

Området rundt er godt tilrettelagt for aktivitet med godt utgangspunkt for bruk av skogsveier for gående, joggende og syklister.

Ett flott sted og en flott opplevelse!


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (10). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *