Kom deg ut og plukk bær!


Kategori: Bærtur
Passer for: Barn, Voksne, Ungdom, Hund
Bydel;Marka
Pris; Gratis

Nå bugner skogen over av bær – blåbær, bringebær, krekling og tyttebær har dukket opp i hver en krik og krok av marka. Noen er snart overmodne, andre er bare nettopp blitt modne. De står der, og venter bare på å få lov til å bli med noen hjem og bli brukt i deilige retter. Vi er så heldige her i norge at allemannsretten sier at vi kan gå hvor som helst i utmark å plukke bær! Det må man benytte seg av.
Jeg har den siste tiden hørt mange klage over at det ikke er noe bær i skogen – det er feil! Går man litt utenfor der alle traver hver dag står bærene på rekke og rad. På tre dager, og tilsammen under to timer, har jeg plukket 9 liter med blåbær i Lillomarka. Først tre liter på Sandås, så en liter midt mellom Steinbruvann og Romstjern, så 5 liter på vei opp mot Lilloseter. Alle var rett ved veien, få skritt ut fra turveiene.  Jeg kunne nok ha plukket tilsvarende mengder med bringebær hadde jeg ønsket – spesielt på vei opp mot Lilloseter står bringebærene på rad og rekke. Fort deg ut! Før det er for sent!


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *