Disc Golf


Kategori: Sport, Gratis Aktivitet
Passer for: Barn, Ungdom, Voksne
Bydel; Stovner
Pris; Gratis

Disc Golf er en sport som virkelig har blomstret opp de siste årene. Sporten har eksistert i Norge siden 70-tallet, men har virkelig begynt å bli allemannseie den siste tiden. I Groruddalen er vi så heldige at vi har tre egen baner, og helt egne Disc Golf-bedrifter som tar seg av alle sider ved Disc Golf – baneutbygging og planlegging, samt salg av utstyr til Disc Golf – disker, bager, kurver samt andre småting man trenger når man driver med sporten. Vår sponsor, Guru Disc Golf, har åpent lager Tirsdager 15.30 – 17.30, samt Torsdager 12.00-15.00, og holder til i Østre Aker Vei 203. Her får du tak i det du trenger for å holde på med sporten. Har du ikke mulighet til å beøke dem, har deres nettbutikk https://gurudiscgolf.no åpent hver eneste dag, 24 timer i døgnet.

Disc Golf fungerer enkelt på denne måten:
En bane har normalt 9-18 kurver (som en vanlig Golfbane har 9-18 hull). Målet er å få disken din i fra utkastet og inn i kurven ved å bruke færrest mulig antall kast. Hver kurv har et antall kast man forventer å benytte for å oppnå dette – par. Man benytter tre forskjellige disker – Driver, Disken man benytter for å kaste langt, og ofte den disken man starter med; Mid-Range, Denne disken er laget for å kaste med kontrollert, på en medium avstand; og tilslutt Putter, Denne disken er laget for å kaste med stor presisjon på kort avstand.

I Bydel Stovner, nærmere bestemt på Rommen, rundt Rommen skole, finner vi Stovner DiskGolfPark. Her har vi en bane som består av 18 kurver, denne banen regnes som utfordrende, samt en juniorbane som består av 9 kurver. Denne banen regnes som god for nybegynnere.  I tillegg er det en Disc golf -bane litt lengre ned i skogen, Forsheimer DiskGolfPark, som er en bane med 12 kurver. Denne banen regnes som krevende. Alle tre banene driftes av Stovner Frisbeeklubb.

Disc Golf er en sport som passer til å spille alene, eller sammen med to-tre venner.

Her er tips til hvordan man spiller fra Stovner Frisbeeklubb

Vi tok turen til Stovner DiskGolfPark for å teste ut sporten. Jeg hadde med meg Elizabeth, 6 år, og Maximilian 4 år.

Det er klart at å spille Disc Golf med så små barn er vanskelig – men de har stor glede av å kaste diskene, og blir veldig stolte når de  treffer kurven. For denne aldersgruppen er denne kastetreningen så avansert vi kommer. Derimot er juniorbanen på Stovner, perfekt å starte med for nybegynnere fra ca 9- 10 år og oppover. Også voksne som ønsker å teste ut Disc Golf vil ha glede av denne banen. Disc Golf er en perfekt aktivitet for å både komme seg i form, ha det gøy og til avkobling. Det er absolutt et pluss at det er så og si gratis å holde på med denne sporten – det er ikke et krav om å være medlem eller måtte betale noen form for baneavgift for å spille Disc Golf på disse banene på Stovner(eller noen av de andre banene i Oslo). Liker du sporten, anbefaler vi likevel å melde deg inn i en klubb.

 

 

Til slutt vil jeg bare nevne at vi på instagram og Facebook nå kjører en konkurranse sammen med vår sponsor Guru Disc Golf. Her kan du vinne en nybegynnerpakke med tre disker (en driver, en midrange og en putter) fra Guru Disc Golf.

Giveaway! I samarbeid med @gurudiscgolf gir vi bort et nybegynnersett med tre disker. Dette er en ypperlig mulighet til å starte med Diskgolfing, eller å øke Diskmengden din! For å delta må du: 1. Like dette innlegget 2. Kommentere dette innlegget Vi denne Giveawayen parallelt på Instagram og på vår Facebook-side Facebook.com/sommerigroruddalen Hver deltakelse gir en mulighet til å vinne (en like= 1 lodd, en kommentar = 1 lodd), totalt kan en oppnå 4 lodd Lik profilen vår da vel:). Vi trekker søndag 9.juli #Sommerigroruddalen #GuruDiskGolf #Guru #Diskgolf #Sommer #Groruddalen #Oslove #Oslo #Giveaway #konkurranse #GIveawayoslo #BydelGrorud #BydelStovner #BydelAlna #BydelBjerke #Alna #Bjerke #Grorud #Stovner

A post shared by Sommer I Groruddalen (@sommerigroruddalen) on

 


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *