Markedsdag og kulturprisutdeling på Kafe Steinbra


I helgen var Sommer i Groruddalen på Markedsdag og kulturprisutdeling på Kafe Steibra. Arrangementet var et samarbeid mellom Bydel Grorud, Ammerudhjemmet kultursenter og Kafé Steinbra.

I hagen til Kafé Steinbra var det rigget til med boder med salg av alt fra lopper, via rosa interiør til kaker.

På scenen imponerte blant annet Romsås storband, Jenny Augusta og Solmaz fra Fyrhuset og Golden Core fra Ammerud og sangkoret Gropus. I tillegg danset den indiske dansegruppen, Indian Rythms, og det var også danseworkshop for barn.

Til barnas store glede var også Nordtvet gård på besøk med hest og kjerre, runde ridning og den nesten 4 uker gamle sauen Herman var med for å hilse på.

 

 

Vi gikk rundt på de forskjellige bodene og snakket med noen av de som stilte ut på Markedsdagen, Monica Rosengren Thoresen, fra bedriften Flikkflakk, sto på stand på markedsdagen og solgte Gamle ting. «Jeg liker gamle ting» forteller Monica, «men det jeg liker best er gamle dukker. Jeg jobber med å reparere og restaurere dukker til sin opprinnelige tilstand». Monica er Groruddøling bosatt på Flaen, og jobber med dukkerestaurering og kjøp og salg av antikk og brukt på fulltid. Hun har jevnlig stand på Vestkanttorget og på Birkelunden. Hun er glad for å kunne stille opp i lokalmiljøet også.

 

 

På en annen stand satt Marianne Evensen og solgte allergivennlige kaker gjennom sin bivirksomhet, Machitas Homemade. Hos Machitas Homemade kan man bestille kaker (både allergivennlige og kaker med allergener)i forskjellige design og cupcakes, i tillegg syr hun klær, lager kort og sjokolade – her kan du altså få tak i litt av hvert.

 

 

Fra scenen ble det spilt musikk under hele markedsdagen. ca klokken 17 ble Bydel Groruds kulturpris utdelt. Kulturprisen blir utdelt til noen som gjennom sitt virke eller frivillig arbeid har gjort at kulturlivet i Bydel Grorud har blitt gjort synlig. Prisen er et stipend på 10 000 kroner, samt en relieff av Steinhuggeren. Kulturprisen er en hederspris som bare kan mottas en gang. Publikum foreslår kandidater til Kulturprisen, og vinneren velges ut av en komité. Årets Kulturprisvinner er Kirsten Berrum. Hun har i en årrekke jobbet med kultur på grasrotnivå i Bydel Grorud – gjennom engasjement for strykeorkester, jobbing mot åpning av steinhoggemuseet, jobbing mot arrangering av Steinhoggerfestivalen, samt var hun aktiv i arbeidet mot nedleggelsen av Rødtvet Bibliotek. Kirsten har altså vært synlig og aktiv for flere deler av kulturlivet i Bydel Gorud.

Vi gleder oss allerede til neste års arrangement. 🙂


Om Aina Kirkerud

Aina er aktivitetstester og skribent for Sommer i Groruddalen. Med seg som testere har hun familien sin Alexander og Mina (10). Hun er innfødt groruddøling, har en bachelor i reiseliv og relasjonsledelse og jobber i dag i reisebyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *