Stolpejakten 3


Kategori: Gåtur, opplevelse, nærmiljø
Egnet for: Barn, Voksne, Ungom, Rullestol, Barnvogn, Sykkel, Hund
Pris: Gratis
Bydel: Hele Groruddalen

Hos Sommer i Groruddalen elsker vi stolpejakten i Groruddalen! På mange av aktivitetene vi vil gjøre i sommer, vil det å finne stolper være en del av opplevelsen. Her er derfor litt informasjon om Stolpejakten.

Stolpejakten er en koselig familieaktivtet som fører til at man bli mer kjent i lokalmiljøet sitt, og den passer for mennesker i alle aldre.. Den går ut på å finne stolper plassert rundt i nærområdet, og registrere disse . I følge stolpejakten selv tar de sikte på å » legge til rette for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i byen og distriktet»

Hvordan fungerer det?
Stolpene er markerte på Stolpejakten Groruddalens kart. Dette får en både som fysisk kart, og det kan lastes ned i stolpejakten appen ( se nederst for kartinfo). En følger kartet for å finne en stolpe. Erfaringsmessig er det best å følge det manuelle kartet, men registrere stolpen i appen. (app-kartet er lite)
Stolpene finnes i fire farger og vanskelighetsgrader:

 • GRØNN – veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol
 • BLÅ – enkel
 • RØD – medium
 • SVART – vanskelig

Når en har funnet stolpen, kan denne enten registreres manuelt ved å skrive ned kodenummeret på stolpen, eller ved å scanne den i appen. For manuell registrering noteres koden rett på kartet, som senere sendes inn. For elektronisk registrering brukes enten Stolpejakten-appen for å scanne stolpenes QR-koder, eller innplotting av koden i din konto på stolpejakten.no. Ved å bruke Stolpejakten-appen vil registrerte stolper synkroniseres med hjemmesiden neste gang den mobile enheten er på nett. Synkronisering kan også gjøres manuelt fra appen. Ønsker du å benytte appen må du på forhånd registrere en bruker på stolpejakten.no. Her kan man også legge til familiemedlemmer, slik at stolpene man finner blir registrert på alle familiemedlemmene hver gang.

En kan vinne premier fra stolpejakten. En stolpe tilsvarer ett lodd, så jo flere stolper en registrere, jo flere sjanser har en til å vinne.

 

Kartinfo:
Stolpejaktenappen kan lastes ned her i Googleplay og her i appstore.
Fysiske kart finner du på:

 • Grorud senter
 • Akers Avis Groruddalens lokaler
 • Furuset Forum
 • Nordtvet bibliotek
 • Stovner bibliotek
 • Furuset bibliotek og aktitivitetssenter
 • I bydelsadministrasjonene

For hver stolpe en tar får man et lodd i stolpejaktenlotteriet. Her kan man vinne bl.a gavekort fra Oslo sykkelverksted og gavekort fra Grorud senter. Barn under 12 år som finner 5 stolper kan få premie ved å møte opp på avslutningen på Grorud senter 11.november. Alle over 12 som finner minst 40 turmål får også en premie, og de som finner 80 stolper (i Groruddalen) får både diplom og premie fra Stolpejakten.

For mer informasjon om stolpejakten se: stolpejakten.no

Stolpejakten Groruddalen arrangeres av Lillomarka O-lag.

 


Om Kristine Kvig

Kristine Kvig er innflytta Groruddøling, og Sommer i Groruddalens redaktør. Hun har ansvaret for oppdatering av kalender, nettside og sosiale medier, og er i tillegg også aktivitetstester for Sommerigroruddalen.no. Med seg som testere har hun familien sin, Jørn Idar, Elizabeth (10) og Maximilian (9 i juli). Kristine bruker av og til rullestol, og er den i Sommer i Groruddalen som tester om aktivitetene egner seg når en bruker rullestol. Familien har i tillegg hunden Luna, som er med på aktiviteter der hunder er tillatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 tanker om “Stolpejakten